Υγιεινή Χεριών: μία δοκιμασία για τη δημόσια υγεία

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης του COVID-19, όλοι συμφωνούμε πως είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε πρωτόκολλα υγιεινής: συχνό πλύσιμο των χεριών. Αλλά πώς αντιμετωπίζουμε τα πολλά δερματολογικά προβλήματα που δημιουργούνται; Ξηρότητα, ερεθισμός, έκζεμα εξ επαφής, αίσθηση τραβήγματος από τη χρήση σαπουνιών και αντισηπτικών προϊόντων. Το σύνολο των παραπάνω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ενήλικες, παιδιά και επαγγελματίες υγείας, απαιτεί λύση. Και άμεσα!

Ανακαλύψτε το άρθρο μας "Συχνό πλύσιμο χεριών: το απαραίτητο βήμα προστασίας"

 

Ο όμιλος NAOS δεσμεύεται για το μέλλον

Οι επιστήμονες το δηλώνουν. Και εμείς το καταλαβαίνουμε. Το επαναλαμβανόμενο πλύσιμο των χεριών και η συχνή απολύμανσή τους θα είναι κομμάτι της ζωής μας και μετά τον COVID. Χάρη στη σωστή εκπαίδευση για την υγιεινή των χεριών, οι καλές συνήθειες που υιοθετήθηκαν στη διάρκεια του lockdown, πρόκειται να συνεχιστούν. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα. Αλλά για τον Jean-Noël Thorel, Πρόεδρος και Ιδρυτής του ομίλου NAOS, ήταν αδιανόητο πως η σωστή και απαραίτητη υγιεινή των χεριών θα προκαλούσε τόσα δερματικά προβλήματα. Πεπεισμένος πως η κατάσταση ήταν επείγουσα, αποφάσισε να δράσει.

A hand hygiene product with the expertise of BIODERMA

Όλα ξεκίνησαν στη διάρκεια του 1ου lockdown την άνοιξη του 2020. Η BIODERMA συνέβαλε στις συλλογικές προσπάθειες παραγωγής υδροαλκοολικών προϊόντων για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Η δερματολογική εξειδίκευση του ομίλου NAOS είχε ως αποτέλεσμα να αναγνωρίσει τους κινδύνους της επανειλημμένης χρήσης απολυμαντικών χεριών στην αποτελεσματικότητα του δερματικού φραγμού. Το επαναλαμβανόμενο πλύσιμο των χεριών και η συχνή απολύμανσή τους είναι απαραίτητη, αλλά δυστυχώς αυξάνουν τον κίνδυνο βλάβης του δέρματος. Δουλεύοντας για περισσότερα από 40 χρόνια σε στενή συνεργασία με δερματολόγους και νοσοκομεία μέσω της μάρκας BIODERMA, η NAOS έδωσε ιδιαίτερη βάση στις δηλώσεις των δερματολόγων, που επιβεβαιώνουν τις βλαβερές συνέπειες του συχνού πλυσίματος χεριών και της επαναλαμβανόμενης χρήσης απολυμαντικών χεριών στην ποιότητα του δέρματος. Ταυτόχρονα, οι πόροι καινοτομίας του ομίλου NAOS σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της BIODERMA, αναπτύσσουν ένα προϊόν υγιεινής χεριών που έχει όλα όσα ψάχναμε. Πάντα πιστό στη στάση και τις αξίες της οικοβιολογίας, σε χρόνο ρεκόρ, ο όμιλος NAOS ανέπτυξε ένα απολυμαντικό χεριών ικανό να εξαλείψει ιούς και βακτήρια, διατηρώντας παράλληλα τη φυσική βιολογική ισορροπία του δέρματος. Το Biphase Lipo alcoolique είναι ένα προϊόν υγιεινής και περιποίησης χεριών προσαρμοσμένο στη "νέα πραγματικότητα".

 • Aurélie Guyoux, R&D director at NAOS
  Aurélie Guyoux, NAOS Research & Development Director.

  Στην αρχή του 1ου Lockdown ενεργήσαμε άμεσα για την παραγωγή αντισηπτικών προϊόντων τα οποία κάναμε δωρεά στους επαγγελματίες υγείας. Αλλά ξέραμε πως η σύνθεση δεν ήταν ιδανική για το δέρμα. Για το λόγο αυτό και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο προϊόν. Σκεφτήκαμε να συνδυάσουμε το αλκοόλ με λιπίδια ή με μία ελαιώδη ουσία. Αυτό που μας δυσκόλεψε ήταν να βρούμε την κατάλληλη δόση ανάμεσα στα 2 συστατικά, ώστε το ένα να μην εξουδετερώσει το άλλο. Ήταν απαραίτητο το αλκοόλ να διατηρήσει τις ιοκτόνες ιδιότητές του. Η ομάδα της NAOS κατάφερε να ανταποκριθεί σε αυτή τη δοκιμασία μέσα σε μερικούς μήνες!

  Aurélie Guyoux, NAOS Research & Development Director.

Biphase Lipo alcoolique : μία γενναιόδωρη καινοτομία

Η NAOS είναι ένας όμιλος με σκοπό, που δεσμεύεται να βοηθάει την ανθρωπότητα. Για το λόγο αυτό και το 100% των πωλήσεων του Biphase Lipo alcoolique θα γίνουν δωρεά σε ΜΚΟ και ιδρύματα με στόχο την πρόληψη των επιδημιών. Το Biphase Lipo alcoolique ανοίγει μία νέα κατηγορία με σημασία και θετικό αποτέλεσμα.

Find out more about NAOS donation approach 

Έρευνα εμπνευσμένη από την οικοβιολογική προσέγγιση της NAOS

NAOS has developed an eco-biological approach that considers the skin to be an ecosystem that interacts with its environment. We need to respect it, preserve its resources and, if necessary, restore its natural mechanisms by acting on the underlying causes of any misfunctioning.

 

Η NAOS ανέπτυξε μία οικοβιολογική προσέγγιση που αναγνωρίζει το δέρμα ως ένα οικοσύστημα που αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του. Πρέπει να το σεβόμαστε και να διατηρούμε τις πηγές τους και αν είναι απαραίτητο να επαναφέρουμε τους φυσιολογικούς του μηχανισμούς.

4 οικοβιολογικά κριτήρια για τη διατήρηση της ισορροπίας του δέρματος

 1. Ανάπτυξη σύνθεσης διπλής δράσης που απολυμαίνει και επανορθώνει τα λιπίδια
 2. Αποτελεσματική επανόρθωση των φυσικών λιπιδίων ενώ παράλληλα εξουδετερώνονται ιοί και βακτήρια
 3. Χρήση βιομιμητικών λιπιδίων εμπνευσμένων από το δέρμα
 4. Ενίσχυση του δερματικού φραγμού για να αποφύγουμε την αφυδάτωση του δέρματος

Μερικά συστατικά όπως η αλόη και η γλυκερίνη είναι γνωστά για τις ενυδατικές τους ιδιότητες. Αν τα χέρια σας είναι ξηρά από το επαναλαμβανόμενο πλύσιμο, τους προσφέρουν το νερό που έχασαν. Όμως δεν έχουν καμία επίδραση στην αιτία που ξηραίνονται. Είναι σα να γεμίζεις ένα σουρωτήρι με νερό... το βρέχεις αλλά δε μπορεί να κρατήσει το νερό που το δίνεις.

Hydrated hands skin

Με τα λιπίδια βοηθάμε το δέρμα να επανορθώσει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού, επανορθώνοντας το υδρολιπιδικό φιλμ και το τσιμέντο μεταξύ των κυττάρων. Το δέρμα διατηρεί τη φυσική του προστασία και κρατάει πιο εύκολα το νερό - με αποτέλεσμα να μην αφυδατώνεται. Το Biphase Lipo alcoolique σχεδιάστηκε για να γεμίζει τα κενά και να δρα στα αίτια και όχι στις συνέπειες, πάντα σύμφωνα με τις αρχές της οικοβιολογίας της NAOS.

Skin barrier restoration

Ξέβγαλμα, καθημερινός καθαρισμός

Κανονικό-Ξηρό ευαίσθητο δέρμα

Skin Protect™ Complex

Atoderm Gel douche

Απαλό αφρόλουτρο χωρίς σαπούνι που σέβεται την ευαίσθητη επιδερμίδα.

Για ποιον;

Για όλη την οικογένεια (εξαιρούνται τα πρόωρα βρέφη)

Καθημερινή φροντίδα

Ξηρο-Πολύ ξηρό ευαίσθητο δέρμα

D.A.F. Patent

Atoderm Mains & ongles

Κρέμα χεριών για εντατική επανόρθωση και ενυδάτωση. Πολύ ανθεκτική στο πλύσιμο των χεριών.

Για ποιον;

Ενήλικες, Παιδιά

Περιστασιακή στοχευμένη φροντίδα δέρματος

Ξηρο-Πολύ ξηρό ευαίσθητο δέρμα Πολύ ξηρό, ερεθισμένο έως ατοπικό ευαίσθητο δέρμα

Skin relief technology

Atoderm SOS spray

Αντικνησμώδης δράση για άμεση ανακούφιση

Για ποιον;

Για όλη την οικογένεια (εξαιρούνται τα πρόωρα βρέφη)

Φωτογραφία προϊόντος Bioderma, Cicabio Creme 40ml, κρέμα επανόρθωσης για ερεθισμένο δέρμα

Περιστασιακή στοχευμένη φροντίδα δέρματος

Ερεθισμένο τραυματισμένο δέρμα

Antalgicine™ technology

Cicabio Cream

Επανορθωτική και καταπραϋντική κρέμα

Για ποιον;

Για όλη την οικογένεια (εξαιρούνται τα πρόωρα βρέφη)