Mature skin

 Ωστόσο, το πρόσωπο δεν γερνάει με τον ίδιο τρόπο όπως το σώμα, επειδή το δέρμα του προσώπου υπόκειται σε εκφράσεις του προσώπου και στο νόμο της βαρύτητας. Οι συνεχείς κινήσεις του δέρματος είναι υπεύθυνες για τη γήρανση του προσώπου, ειδικά όταν το δέρμα έχει εξασθενίσει από την έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, μια κακή διατροφή και τις εγγενείς γενετικές του ιδιότητες. 

 Τώρα γνωρίζουμε περισσότερα για τους παράγοντες που προκαλούν τη γήρανση και ανακαλύψαμε πώς να επιβραδύνουμε αυτήν τη φυσική φυσιολογική διαδικασία - και ακόμη και πώς να διορθώσουμε ορισμένες πτυχές.

Καθημερινή φροντίδα

Δέρμα με υπερμελάγχρωση

LumiReveal™ technology

Pigmentbio Daily care SPF 50+

Ενισχύει τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας, προλαμβάνοντας την εμφάνιση σημαδιών πρόωρης γήρανσης (κηλίδες & λεπτές γραμμές)

Για ποιον;

Ενήλικες

Φωτογραφία προϊόντος Bioderma, Pigmentbio Night renewer 50ml, κρέμα νυκτός για δέρμα με υπερμελάγχρωση

Φροντίδα νυκτός

Δέρμα με υπερμελάγχρωση

LumiReveal™ technology

Pigmentbio Night Renewer

Αναζωογονείται όλη τη νύχτα για μια ομοιόμορφη και φωτεινή επιδερμίδα

Για ποιον;

Ενήλικες

Καθημερινή φροντίδα

Ξηρο-Πολύ ξηρό ευαίσθητο δέρμα Αφυδατωμένο ευαίσθητο δέρμα

Aquagenium™ patent

Hydrabio Crème

Πλούσια ενυδατική κρέμα προσώπου για το κανονικό προς ξηρό δέρμα. Ενισχύει την ενυδάτωση και επαναφέρει τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας

Για ποιον;

Ενήλικες, Έφηβοι

Age

Η γήρανση είναι μια βαθμιαία επιβράδυνση του μεταβολισμού του δέρματος που ξεκινά γύρω από την ηλικία των 25 έως 30 ετών στις γυναίκες και εξελίσσεται αργά με την πάροδο του χρόνου. Κάποιος παρατηρεί μια αλλαγή στην υφή και το χρώμα του δέρματος και οι ρυτίδες αρχίζουν να συσφίγγονται. Το δέρμα είναι λεπτότερο και πιο ξηρό, γίνεται λιγότερο ανθεκτικό στις βλάβες. 

Hour

Είναι επίσης λιγότερο ευέλικτο επειδή το υδρολιπιδικό φιλμ μειώνεται καθώς μειώνεται η έκκριση σμήγματος. Όπως όλα τα όργανα, το δέρμα γερνά σύμφωνα με μια γενετικά προγραμματισμένη χρονολογική διαδικασία. Αλλά αυτό το φαινόμενο επηρεάζεται επίσης από τον τρόπο ζωής μας, τη διατροφή μας, τις τοξίνες στις οποίες εκθέτουμε και τα επίπεδα άγχους μας. 

Sun

Το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στους εξωτερικούς παράγοντες επειδή δρα ως τοίχος μεταξύ του σώματος και του περιβάλλοντος περιβάλλοντος με όλους τους επιθετικούς παράγοντες που περιλαμβάνει, όπως οι ακτίνες UV και οι ελεύθερες ρίζες.

Bioderma - Woman protecting from the sun

On sait désormais que la peau est sujette à deux types de vieillissement :

 1. Vieillissement interne
  Il s'agit d'un vieillissement chronologique, conséquence du temps qui affecte tout le corps et dépend de facteurs génétiques, physiologiques et parfois même pathologiques.
 2. Vieillissement exogène
  Ce vieillissement est associé au mode de vie, principalement à l'exposition au soleil, mais aussi au tabagisme, au stress ou encore à la pollution.

Τα διάφορα κλινικά σημάδια γήρανσης του δέρματος είναι:

 • Απώλεια ακτινοβολίας,
 • Ρυτίδες και λεπτές γραμμές,
 • Απώλεια σταθερότητας,
 • Ξηρότητα,
 • Δυσφορία και
 • Σημάδια χρωματισμού. 

Μαζί με αυτές τις δύο διαδικασίες, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το οξειδωτικό στρες, μια σημαντική αιτία γήρανσης του δέρματος. Αυτό το βιολογικό φαινόμενο δημιουργείται από τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τη δομή των κυττάρων όπως αυτά στο DNA μας, τις μεμβράνες, τις πρωτεΐνες κ.λπ. Το σώμα μας παράγει φυσικά τις ελεύθερες ρίζες και τα κύτταρα μας έχουν συνήθως έναν αμυντικό μηχανισμό. Με την ηλικία, μια ανισορροπία αυξάνεται μεταξύ των εξωτερικών στρεσογόνων παραγόντων (οξείδωση)

 και των αμυντικών δυνατοτήτων του σώματος (αντιοξειδωτικά). Ο αριθμός των πιθανών στρες αυξάνεται με την εμπειρία της ηλικίας και της ζωής (υπεριώδη ακτινοβολία, ρύπανση, κάπνισμα κ.λπ.), η άμυνα του σώματος είναι συντριπτική και η γήρανση επιταχύνεται… Γι 'αυτό τα αντιοξειδωτικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση της γήρανσης. Είναι μόρια που αναστέλλουν τις ελεύθερες ρίζες, είτε παγιδεύοντας τους (βιταμίνες C και E) είτε ενισχύοντας τα συστήματα κατά των ελεύθερων ριζών του δέρματος (σελήνιο, ψευδάργυρος, συνένζυμο Q 10 και υπεροξείδιο-δισμουτάση). Περιορίζουν την επιβλαβή επίδραση του οξειδωτικού στρες στα κύτταρα του δέρματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη δερματική γήρανση. 

Sun

Ο ρόλος της ακτινοβολίας UV

Αυτή είναι μια άλλη σημαντική αιτία γήρανσης του δέρματος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δείτε πώς οι περιοχές που συνήθως εκτίθενται στον ήλιο, όπως ο λαιμός, η διάσπαση, τα αντιβράχια και το πίσω μέρος των χεριών, έχουν παλαιωθεί σε σύγκριση με τις περιοχές που δεν έχουν εκτεθεί για να κατανοήσουν τις επιβλαβείς επιπτώσεις του ήλιου. Το δέρμα γίνεται τσαλακωμένο και σημαδεμένο και μπορεί να αναπτυχθούν διάφορες δερματικές βλάβες λόγω των υπεριωδών ακτίνων. Οι υπεριώδεις ακτίνες προκαλούν μεγάλες άμεσες βλάβες στην επιδερμίδα και το χόριο. Η αντίσταση στις βλαβερές επιδράσεις των ακτίνων UV ποικίλλει δραματικά ανάλογα με τον φωτοτύπο. Η επιδερμίδα των ξανθών μαλλιών με δίκαιο φωτοτύπο μεγαλώνει πολύ πιο γρήγορα από εκείνη των ατόμων με ελιά ή σκούρο δέρμα. Η ένταση και η διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο καθορίζουν επίσης τη φωτογήρανση, η οποία ξεκινά από την παιδική ηλικία, καθώς το δέρμα «θυμάται» τις υπεριώδεις ακτίνες που έλαβαν για μια ολόκληρη διάρκεια ζωής.

Smoking

Ο ρόλος του καπνίσματος

Αυτός είναι ένας άλλος κύριος παράγοντας στη γήρανση, λόγω της άμεσης τοξικότητάς του και της έμμεσης τοξικότητάς του μέσω της αγγειακής δράσης. Βλάπτει τις ελαστικές ίνες του δέρματος και αυξάνει την παραγωγή ελευθέρων ριζών. Απλώς κοιτάξτε το πρόσωπο ενός καπνιστή που εκτίθεται στον ήλιο και θα καταλάβετε τον αντίκτυπο αυτών των δύο παραγόντων σε συνδυασμό!

Food

Ο ρόλος της διατροφής

Η ποιότητα και η ισορροπία της διατροφής μας είναι εξαιρετικά σημαντική. Μια ανισορροπημένη διατροφή χαμηλή σε πρωτεΐνες, λιπαρά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά δεν δίνει στον οργανισμό τα εργαλεία που χρειάζεται για την άμυνα και την αναγέννηση των ιστών. Επομένως, ακολουθήστε τις συμβουλές που προωθούνται ευρέως μέσω εκστρατείες πρόληψης.
Δώστε στο σώμα σας ζωτικά τρόφιμα όπως νερό, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες, λίπη πλούσια σε ωμέγα 3 και ωμέγα 6 κ.λπ.
. Τρώτε τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα
. Φάτε μια ποικιλία τροφίμων (ζωικές και φυτικές πρωτεΐνες, έλαια κ.λπ.)
. Μην τρώτε πάρα πολύ λίπος ή ζάχαρη…
 
Με λίγα λόγια, απλώς κοινή λογική! 

Stress

Ο ρόλος του στρες

Από βιολογική άποψη, το άγχος επηρεάζει τη γήρανση του δέρματος, όπως και το υπόλοιπο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι το άγχος καταναλώνει πολλή ενέργεια και παράγει πολλές ελεύθερες ρίζες. Στο πρόσωπο, προκαλεί κυρίως μυϊκή ένταση και συνεπώς συνεχή ένταση του δέρματος και γήρανση λόγω σφίξιμου. Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου ή ύπνου κακής ποιότητας μειώνει την ικανότητα του σώματος να αναγεννάται και να αμύνεται. Εάν θέλετε να επιβραδύνετε τη γήρανση, είναι σημαντικό να ζήσετε μια υγιή ζωή: πάρτε αρκετό ύπνο, τρώτε καλά, περιορίστε τις τοξίνες κ.λπ.

Είμαστε όλοι ίσοι όσον αφορά τη γήρανση;

Όχι, δεν είμαστε όλοι ίσοι όταν πρόκειται για τη γήρανση! Μερικοί άνθρωποι έχουν δέρμα που" "επισημαίνεται" "όλο και πιο γρήγορα από άλλα. Για παράδειγμα, το λεπτό, ξηρό δέρμα γίνεται ζαρωμένο πιο εύκολα από το παχύ, λιπαρό δέρμα. με το λευκό δέρμα αναπτύσσουν περισσότερες ρυτίδες από τα άτομα με μαύρο δέρμα.Η γενετική και ο τρόπος ζωής μας επηρεάζουν την ικανότητα του δέρματος να αναγεννάται.
Σε όλες τις περιπτώσεις, θα πρέπει ήδη να προστατεύετε το νεαρό δέρμα από περιβαλλοντικούς παράγοντες που ενδέχεται να το εξασθενίσουν (ήλιος, ρύπανση, ελεύθερες ρίζες κ.λπ.) Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αντιγηραντική θεραπεία σε οποιαδήποτε ηλικία για να διατηρήσετε την απαλότητα, τη λάμψη και τον τόνο του δέρματός σας. "

Το δέρμα είναι ένας ιστός που ανανεώνεται πλήρως κάθε 28 ημέρες σε κανονικές συνθήκες. Αυτά τα προϊόντα λειτουργούν για την επανεκκίνηση των βιολογικών μηχανισμών που χάνουν αργά την ορμή καθώς γερνάμε: η επιδερμίδα ανανεώνεται πιο αργά, το δέρμα γίνεται λεπτότερο, οι ανταλλαγές μεταξύ του δέρματος και της επιδερμίδας μειώνονται, τα συστατικά του δέρματος διαλύονται κ.λπ. 

Χρειάζεται συγκεκριμένες θεραπείες που θα δημιουργήσουν τις βέλτιστες συνθήκες για να την βοηθήσουν να αναγεννηθεί. Αυτή η διαδικασία αναγέννησης ιστών είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος, επειδή το δέρμα είναι ένα πολύ περίπλοκο φράγμα που μας προστατεύει από το περιβάλλον μας. 

Είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι όσο καλύτερα φροντίζεται, τόσο πιο ισχυρό θα είναι να καταπολεμήσει διάφορα στρες και τόσο λιγότερο έντονο θα είναι. Το δέρμα είναι σαν τοίχος: πρέπει να είναι ελαστικό και ανθεκτικό. Η σωστή αναγέννηση των ιστών τη διατηρεί και τη

Bioderma - a woman with mature skin applying cream

Évitez toutes les sources externes qui favorisent le vieillissement en modifiant au maximum votre mode de vie :

 • Éliminez l'exposition au soleil, appliquez toujours un bon produit de photoprotection.
 • Arrêtez/ne recommencez pas à fumer, ayez une alimentation équilibrée, buvez suffisamment d'eau pour hydrater suffisamment la peau.
 • Prenez soin de votre santé émotionnelle, régulez le stress, faites suffisamment d'activité physique, vivez une vie saine et créez les conditions d'un bon sommeil.
Woman drinking water

Plus que jamais, l'hygiène du visage doit être soignée, démaquiller régulièrement et nettoyer avec des produits doux et non nocifs pour la peau.

L'exfoliation peut stimuler le rajeunissement de la peau, à condition qu'elle soit effectuée dans les bonnes conditions. Les personnes ayant la peau sensible et/ou allergique doivent être particulièrement prudentes. Leur peau est extrêmement réactive et provoque facilement une inflammation lorsque des produits sont appliqués avec certains ingrédients, des irritants spéciaux tels que des exfoliants, des acides de fruits, des conservateurs, des parfums, etc.

Des produits de haute sécurité spécialement conçus pour les peaux sensibles sont nécessaires. Méfiez-vous des produits aromatiques et biologiques qui contiennent des actifs végétaux souvent responsables de l'eczéma de contact. Les cosmétiques bio ne protègent pas les peaux sensibles ! Idéalement, vous devriez choisir des produits naturels qui contiennent des substances naturellement présentes sur la peau.

Woman cleaning her face

En plus des produits de protection solaire de base, de nombreuses autres stratégies sont recommandées, selon votre âge. Au fur et à mesure que votre peau grandit et devient plus sèche, elle a besoin de plus d'hydratation et de nourriture.

Dès 30 ans, les produits anti-âge permettent de ralentir le vieillissement de la peau du visage en comblant rides et ridules. Plus tard dans la vie, les produits améliorent la fermeté et l'intensité du visage, ainsi que la lutte contre son relâchement.

Les produits rajeunissants sont plus actifs la nuit et les personnes à peau mature doivent privilégier l'utilisation de soins de nuit, comme le confirment les nouvelles découvertes de la chronobiologie. Le corps humain est une merveilleuse machine qui s'adapte à son environnement. Pendant la journée, il lutte pour survivre, et du jour au lendemain, il récupère et se reconstruit ! Il en va de même pour la peau et le sommeil est essentiel pour le rajeunissement des tissus. 

Plus vous soignerez et rajeunirez votre peau, mieux elle sera équipée pour lutter contre les agressions.

Bioderma - woman applying cream on the face