Mature skin

 Ωστόσο, το πρόσωπο δεν γερνάει με τον ίδιο τρόπο όπως το σώμα, επειδή το δέρμα του προσώπου υπόκειται σε εκφράσεις του προσώπου και στο νόμο της βαρύτητας. Οι συνεχείς κινήσεις του δέρματος είναι υπεύθυνες για τη γήρανση του προσώπου, ειδικά όταν το δέρμα έχει εξασθενίσει από την έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, μια κακή διατροφή και τις εγγενείς γενετικές του ιδιότητες. 

 Τώρα γνωρίζουμε περισσότερα για τους παράγοντες που προκαλούν τη γήρανση και ανακαλύψαμε πώς να επιβραδύνουμε αυτήν τη φυσική φυσιολογική διαδικασία - και ακόμη και πώς να διορθώσουμε ορισμένες πτυχές.

Age

Η γήρανση είναι μια βαθμιαία επιβράδυνση του μεταβολισμού του δέρματος που ξεκινά γύρω από την ηλικία των 25 έως 30 ετών στις γυναίκες και εξελίσσεται αργά με την πάροδο του χρόνου. Κάποιος παρατηρεί μια αλλαγή στην υφή και το χρώμα του δέρματος και οι ρυτίδες αρχίζουν να συσφίγγονται. Το δέρμα είναι λεπτότερο και πιο ξηρό, γίνεται λιγότερο ανθεκτικό στις βλάβες. 

Hour

Είναι επίσης λιγότερο ευέλικτο επειδή το υδρολιπιδικό φιλμ μειώνεται καθώς μειώνεται η έκκριση σμήγματος. Όπως όλα τα όργανα, το δέρμα γερνά σύμφωνα με μια γενετικά προγραμματισμένη χρονολογική διαδικασία. Αλλά αυτό το φαινόμενο επηρεάζεται επίσης από τον τρόπο ζωής μας, τη διατροφή μας, τις τοξίνες στις οποίες εκθέτουμε και τα επίπεδα άγχους μας. 

Sun

Το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στους εξωτερικούς παράγοντες επειδή δρα ως τοίχος μεταξύ του σώματος και του περιβάλλοντος περιβάλλοντος με όλους τους επιθετικούς παράγοντες που περιλαμβάνει, όπως οι ακτίνες UV και οι ελεύθερες ρίζες.

Bioderma - Woman exposed to sun

Γνωρίζουμε τώρα ότι το δέρμα υπόκειται σε δύο τύπους γήρανσης:

 1. Εσωτερική γήρανση
  Πρόκειται για χρονολογική γήρανση, συνέπεια του χρόνου που επηρεάζει ολόκληρο το σώμα και εξαρτάται από γενετικούς, φυσιολογικούς και μερικές φορές ακόμη και παθολογικούς παράγοντες.
 2. Εξωγενή γήρανση
  Αυτή η γήρανση συνδέεται με τον τρόπο ζωής, κυρίως την έκθεση στον ήλιο, αλλά και το κάπνισμα, το άγχος και ακόμη και τη ρύπανση.

Τα διάφορα κλινικά σημάδια γήρανσης του δέρματος είναι:

 • Απώλεια ακτινοβολίας,
 • Ρυτίδες και λεπτές γραμμές,
 • Απώλεια σταθερότητας,
 • Ξηρότητα,
 • Δυσφορία και
 • Σημάδια χρωματισμού. 

Μαζί με αυτές τις δύο διαδικασίες, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το οξειδωτικό στρες, μια σημαντική αιτία γήρανσης του δέρματος. Αυτό το βιολογικό φαινόμενο δημιουργείται από τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τη δομή των κυττάρων όπως αυτά στο DNA μας, τις μεμβράνες, τις πρωτεΐνες κ.λπ. Το σώμα μας παράγει φυσικά τις ελεύθερες ρίζες και τα κύτταρα μας έχουν συνήθως έναν αμυντικό μηχανισμό. Με την ηλικία, μια ανισορροπία αυξάνεται μεταξύ των εξωτερικών στρεσογόνων παραγόντων (οξείδωση)

 και των αμυντικών δυνατοτήτων του σώματος (αντιοξειδωτικά). Ο αριθμός των πιθανών στρες αυξάνεται με την εμπειρία της ηλικίας και της ζωής (υπεριώδη ακτινοβολία, ρύπανση, κάπνισμα κ.λπ.), η άμυνα του σώματος είναι συντριπτική και η γήρανση επιταχύνεται… Γι 'αυτό τα αντιοξειδωτικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση της γήρανσης. Είναι μόρια που αναστέλλουν τις ελεύθερες ρίζες, είτε παγιδεύοντας τους (βιταμίνες C και E) είτε ενισχύοντας τα συστήματα κατά των ελεύθερων ριζών του δέρματος (σελήνιο, ψευδάργυρος, συνένζυμο Q 10 και υπεροξείδιο-δισμουτάση). Περιορίζουν την επιβλαβή επίδραση του οξειδωτικού στρες στα κύτταρα του δέρματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη δερματική γήρανση. 

Sun

Ο ρόλος της ακτινοβολίας UV

Αυτή είναι μια άλλη σημαντική αιτία γήρανσης του δέρματος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δείτε πώς οι περιοχές που συνήθως εκτίθενται στον ήλιο, όπως ο λαιμός, η διάσπαση, τα αντιβράχια και το πίσω μέρος των χεριών, έχουν παλαιωθεί σε σύγκριση με τις περιοχές που δεν έχουν εκτεθεί για να κατανοήσουν τις επιβλαβείς επιπτώσεις του ήλιου. Το δέρμα γίνεται τσαλακωμένο και σημαδεμένο και μπορεί να αναπτυχθούν διάφορες δερματικές βλάβες λόγω των υπεριωδών ακτίνων. Οι υπεριώδεις ακτίνες προκαλούν μεγάλες άμεσες βλάβες στην επιδερμίδα και το χόριο. Η αντίσταση στις βλαβερές επιδράσεις των ακτίνων UV ποικίλλει δραματικά ανάλογα με τον φωτοτύπο. Η επιδερμίδα των ξανθών μαλλιών με δίκαιο φωτοτύπο μεγαλώνει πολύ πιο γρήγορα από εκείνη των ατόμων με ελιά ή σκούρο δέρμα. Η ένταση και η διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο καθορίζουν επίσης τη φωτογήρανση, η οποία ξεκινά από την παιδική ηλικία, καθώς το δέρμα «θυμάται» τις υπεριώδεις ακτίνες που έλαβαν για μια ολόκληρη διάρκεια ζωής.

Smoking

Ο ρόλος του καπνίσματος

Αυτός είναι ένας άλλος κύριος παράγοντας στη γήρανση, λόγω της άμεσης τοξικότητάς του και της έμμεσης τοξικότητάς του μέσω της αγγειακής δράσης. Βλάπτει τις ελαστικές ίνες του δέρματος και αυξάνει την παραγωγή ελευθέρων ριζών. Απλώς κοιτάξτε το πρόσωπο ενός καπνιστή που εκτίθεται στον ήλιο και θα καταλάβετε τον αντίκτυπο αυτών των δύο παραγόντων σε συνδυασμό!

Food

Ο ρόλος της διατροφής

Η ποιότητα και η ισορροπία της διατροφής μας είναι εξαιρετικά σημαντική. Μια ανισορροπημένη διατροφή χαμηλή σε πρωτεΐνες, λιπαρά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά δεν δίνει στον οργανισμό τα εργαλεία που χρειάζεται για την άμυνα και την αναγέννηση των ιστών. Επομένως, ακολουθήστε τις συμβουλές που προωθούνται ευρέως μέσω εκστρατείες πρόληψης.
Δώστε στο σώμα σας ζωτικά τρόφιμα όπως νερό, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες, λίπη πλούσια σε ωμέγα 3 και ωμέγα 6 κ.λπ.
. Τρώτε τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα
. Φάτε μια ποικιλία τροφίμων (ζωικές και φυτικές πρωτεΐνες, έλαια κ.λπ.)
. Μην τρώτε πάρα πολύ λίπος ή ζάχαρη…
 
Με λίγα λόγια, απλώς κοινή λογική! 

Stress

Ο ρόλος του στρες

Από βιολογική άποψη, το άγχος επηρεάζει τη γήρανση του δέρματος, όπως και το υπόλοιπο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι το άγχος καταναλώνει πολλή ενέργεια και παράγει πολλές ελεύθερες ρίζες. Στο πρόσωπο, προκαλεί κυρίως μυϊκή ένταση και συνεπώς συνεχή ένταση του δέρματος και γήρανση λόγω σφίξιμου. Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου ή ύπνου κακής ποιότητας μειώνει την ικανότητα του σώματος να αναγεννάται και να αμύνεται. Εάν θέλετε να επιβραδύνετε τη γήρανση, είναι σημαντικό να ζήσετε μια υγιή ζωή: πάρτε αρκετό ύπνο, τρώτε καλά, περιορίστε τις τοξίνες κ.λπ.

Είμαστε όλοι ίσοι όσον αφορά τη γήρανση;

Όχι, δεν είμαστε όλοι ίσοι όταν πρόκειται για τη γήρανση! Μερικοί άνθρωποι έχουν δέρμα που" "επισημαίνεται" "όλο και πιο γρήγορα από άλλα. Για παράδειγμα, το λεπτό, ξηρό δέρμα γίνεται ζαρωμένο πιο εύκολα από το παχύ, λιπαρό δέρμα. με το λευκό δέρμα αναπτύσσουν περισσότερες ρυτίδες από τα άτομα με μαύρο δέρμα.Η γενετική και ο τρόπος ζωής μας επηρεάζουν την ικανότητα του δέρματος να αναγεννάται.
Σε όλες τις περιπτώσεις, θα πρέπει ήδη να προστατεύετε το νεαρό δέρμα από περιβαλλοντικούς παράγοντες που ενδέχεται να το εξασθενίσουν (ήλιος, ρύπανση, ελεύθερες ρίζες κ.λπ.) Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αντιγηραντική θεραπεία σε οποιαδήποτε ηλικία για να διατηρήσετε την απαλότητα, τη λάμψη και τον τόνο του δέρματός σας. "

Το δέρμα είναι ένας ιστός που ανανεώνεται πλήρως κάθε 28 ημέρες σε κανονικές συνθήκες. Αυτά τα προϊόντα λειτουργούν για την επανεκκίνηση των βιολογικών μηχανισμών που χάνουν αργά την ορμή καθώς γερνάμε: η επιδερμίδα ανανεώνεται πιο αργά, το δέρμα γίνεται λεπτότερο, οι ανταλλαγές μεταξύ του δέρματος και της επιδερμίδας μειώνονται, τα συστατικά του δέρματος διαλύονται κ.λπ. 

Χρειάζεται συγκεκριμένες θεραπείες που θα δημιουργήσουν τις βέλτιστες συνθήκες για να την βοηθήσουν να αναγεννηθεί. Αυτή η διαδικασία αναγέννησης ιστών είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος, επειδή το δέρμα είναι ένα πολύ περίπλοκο φράγμα που μας προστατεύει από το περιβάλλον μας. 

Είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι όσο καλύτερα φροντίζεται, τόσο πιο ισχυρό θα είναι να καταπολεμήσει διάφορα στρες και τόσο λιγότερο έντονο θα είναι. Το δέρμα είναι σαν τοίχος: πρέπει να είναι ελαστικό και ανθεκτικό. Η σωστή αναγέννηση των ιστών τη διατηρεί και τη

Bioderma - a woman with mature skin applying cream

Αποφύγετε όλες τις εξωτερικές πηγές που προάγουν τη γήρανση αλλάζοντας τον τρόπο ζωής σας όσο το δυνατόν περισσότερο:

 • Εξαλείψτε την έκθεση στον ήλιο, εφαρμόστε πάντα ένα καλό προϊόν φωτοπροστασίας.
 • Σταματήστε / μην αρχίσετε να καπνίζετε, φάτε μια ισορροπημένη διατροφή, πίνετε αρκετό νερό για να ενυδατώσετε αρκετά το δέρμα.
 • Φροντίστε τη συναισθηματική σας υγεία, ρυθμίστε το άγχος, αποκτήστε αρκετή σωματική δραστηριότητα, ζήστε μια υγιή ζωή και δημιουργήστε τις προϋποθέσεις για καλό ύπνο.
Woman drinking water

Περισσότερο από ποτέ, η υγιεινή του προσώπου πρέπει να είναι ενδελεχής, αφαιρώντας τακτικά το μακιγιάζ και καθαρίζοντας με απαλά προϊόντα που δεν βλάπτουν την επιδερμίδα

Η απολέπιση μπορεί να διεγείρει την ανανέωση του δέρματος, αρκεί να γίνεται υπό τις σωστές συνθήκες. Τα άτομα με ευαίσθητο ή / και αλλεργικό δέρμα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Το δέρμα τους είναι εξαιρετικά αντιδραστικό και εύκολα προκαλείται φλεγμονή όταν εφαρμόζονται προϊόντα με ορισμένα συστατικά, ειδικά ερεθιστικά μέσα όπως απολεπιστικά, οξέα φρούτων, συντηρητικά, αρώματα κ.λπ.

Χρειάζονται προϊόντα υψηλής ασφάλειας ειδικά σχεδιασμένα για ευαίσθητο δέρμα. Προσέξτε για αρωματικά προϊόντα και οργανικά προϊόντα που περιέχουν φυτικά δραστικά συστατικά που είναι συχνά υπεύθυνα για το έκζεμα επαφής. Τα βιολογικά καλλυντικά δεν προστατεύουν το ευαίσθητο δέρμα! Ιδανικά θα πρέπει να επιλέξετε φυσικά προϊόντα που περιέχουν ουσίες που βρίσκονται φυσικά στο δέρμα.

Woman cleaning her face

Εκτός από τα βασικά προϊόντα προστασίας από τον ήλιο, συνιστώνται πολλές άλλες στρατηγικές, ανάλογα με την ηλικία σας. Όσο μεγαλώνει το δέρμα σας, και γίνεται όλο και πιο ξηρό,τόσο περισσότερο χρειάζεται ενυδάτωση και θρέψη.

Ξεκινώντας από την ηλικία των 30, τα αντιγηραντικά προϊόντα βοηθούν στην επιβράδυνση της γήρανσης του δέρματος του προσώπου γεμίζοντας τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Αργότερα στη ζωή, τα προϊόντα βελτιώνουν τη σφριγηλότητα και την ένταση του προσώπου, καθώς και την καταπολέμηση της χαλάρωσής του.

Τα προϊόντα αναζωογόνησης είναι πιο ενεργά τη νύχτα και τα άτομα με ώριμο δέρμα πρέπει να επικεντρωθούν στη χρήση νυχτερινών θεραπειών, όπως επιβεβαιώνεται από νέα ευρήματα στη χρονοβιολογία. Το ανθρώπινο σώμα είναι μια υπέροχη μηχανή που προσαρμόζεται στο περιβάλλον του. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αγωνίζεται για να επιβιώσει, και μέσα σε μια νύχτα, ανακάμπτει και ανοικοδομείται! Το ίδιο ισχύει και για το δέρμα και ο ύπνος είναι κρίσιμος για την αναζωογόνηση των ιστών. 

Όσο περισσότερο φροντίζετε και αναζωογονείτε το δέρμα σας, τόσο καλύτερα εφοδιασμένο θα είναι να καταπολεμήσει τις επιθέσεις.

Bioderma - woman applying cream on the face

 • Φωτογραφία προϊόντος Bioderma, Pigmentbio Foaming cream 200ml, απολεπιστική κρέμα καθαρισμού για δέρμα με υπερμελάγχρωση
 • Ξέβγαλμα, καθημερινός καθαρισμός

  Δέρμα με υπερμαλάγχρωση

  Patented combination of active ingredients

  Pigmentbio Foaming Cream

  Απολεπιστική κρέμα καθαρισμού για λαμπερό δέρμα απευθείας μετά τον καθαρισμό.

  Για ποιον;

  Ενήλικες

 • Φωτογραφία προϊόντος Bioderma, Photoderm SPOT-AGE SPF 50+ 40ml, αντηλιακή φροντίδα για ευαίσθητο δέρμα
 • Εξειδικευμένη φωτοπροστασία

  Υπό δερματολογική θεραπεία Καφέ κηλίδες, φωτογήρανση

  Cellular bioprotection™ patent

  Photoderm SPOT-AGE SPF 50+

  Η αντιοξειδωτική ενίσχυση του αντιηλιακού, μειώνει τις κηλίδες και τις ρυτίδες.

  Για ποιον;

  Ενήλικες

 • Φωτογραφία προϊόντος Bioderma, Pigmentbio Daily care SPF 50+ 40ml, φροντίδα ημέρας για δέρμα με υπερμελάγχρωση
 • Καθημερινή φροντίδα

  Δέρμα με υπερμαλάγχρωση

  LumiReveal™ technology

  Pigmentbio Daily care SPF 50+

  Φωτίζει άμεσα και προστατεύει, ενοποιεί και φωτίζει διαρκώς.

  Για ποιον;

  Ενήλικες

 • Φωτογραφία προϊόντος Bioderma, Pigmentbio Night renewer 50ml, κρέμα νυκτός για δέρμα με υπερμελάγχρωση
 • Φροντίδα νυκτός

  Δέρμα με υπερμαλάγχρωση

  LumiReveal™ technology

  Pigmentbio Night Renewer

  Αναζωογονείται όλη τη νύχτα για μια ομοιόμορφη και φωτεινή επιδερμίδα

  Για ποιον;

  Ενήλικες