Καθημερινή φροντίδα

Δέρμα με υπερμελάγχρωση

LumiReveal™ technology

Pigmentbio Daily care SPF 50+

Ενισχύει τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας, προλαμβάνοντας την εμφάνιση σημαδιών πρόωρης γήρανσης (κηλίδες & λεπτές γραμμές)

Για ποιον;

Ενήλικες

Φωτογραφία προϊόντος Bioderma, Pigmentbio Night renewer 50ml, κρέμα νυκτός για δέρμα με υπερμελάγχρωση

Φροντίδα νυκτός

Δέρμα με υπερμελάγχρωση

LumiReveal™ technology

Pigmentbio Night Renewer

Αναζωογονείται όλη τη νύχτα για μια ομοιόμορφη και φωτεινή επιδερμίδα

Για ποιον;

Ενήλικες

Ορός

Καφέ κηλίδες, φωτογήρανση Δέρμα με υπερμελάγχρωση ΚΑΦΕ ΚΗΛΙΔΕΣ, ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΥΠΕΡΜΕΛΑΓΧΡΩΣΗ

LumiReveal™ technology

Pigmentbio C-Concentrate

Θεραπεία φρέσκιας & ενεργής βιταμίνης C για έντονη διόρθωση των σημαδιών υπερμελάγχρωσης.

Για ποιον;

Ενήλικες

Φωτογραφία προϊόντος Bioderma, Pigmentbio Foaming cream 200ml, απολεπιστική κρέμα καθαρισμού για δέρμα με υπερμελάγχρωση

Ξέβγαλμα, καθημερινός καθαρισμός

Δέρμα με υπερμελάγχρωση

Patented combination of active ingredients

Pigmentbio Foaming Cream

Απολεπιστική κρέμα καθαρισμού για λαμπερό δέρμα απευθείας μετά τον καθαρισμό.

Για ποιον;

Ενήλικες

bioderma-your-skin_pigmentbio_c-concentrate_woman_sad

Υπάρχουν διάφοροι τύποι υπερμελάγχρωσης, συμπεριλαμβανομένου του μελάσματος, της μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης και δύο ειδών εφηλίδων, το πρώτο λόγω έκθεσης στον ήλιο (ηλιακές εφηλίδες) και το δεύτερο που συνδέεται με την ηλικία (εφηλίδες γήρανσης). Η μελανίνη είναι υπεύθυνη για όλα τα είδη. Όταν οι ακτίνες UV διεισδύουν στην επιδερμίδα, εκκινούν τη διαδικασία που παράγει τη μελανίνη και τη σχηματίζει στην επιφάνεια του δέρματος. Η καλύτερη προστασία ενάντια στην υπερμελάγχρωση είναι η εύρεση σκιάς και η εφαρμογή αντηλιακού. 

Για τη μείωση ενδεχόμενης δυσχρωμίας, ο δερματολόγος μπορεί να προτείνει διάφορες φαρμακευτικές θεραπείες, από τοπική φαρμακευτική αγωγή μέχρι απολέπιση, laser και ελαφριά θεραπεία. 

Οι δερματολογικές αυτές θεραπείες δεν είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους επιδερμίδας και για όλα τα κλίματα. Συχνά ενδέχεται να προκαλέσουν αντιδράσεις σε μορφή σημαδιών και κηλίδων. Ερεθισμός και υποτροπή του δέρματος είναι τα κύρια ρίσκα που ενέχουν όλες οι θεραπείες.

bioderma-your-skin_pigmentbio_c-concentrate_before-after

Ανάμεσα στις πιο αναγνωρισμένες συνταγογραφημένες δερματολογικές θεραπείες για την υπερμελάγχρωση είναι η τριάδα του Kligman, πού πήρε το όνομά της από τον ιατρό που την εφηύρε και την ένωση των τριών τύπων φαρμάκου, που μαζί δημιουργούν την πιο σημαντική επίδραση.

H υδροκινόνη χρησιμοποιείται μαζί με την υδροκορτιζόνη και τo ρετινοϊκό οξύ για να θεραπεύσει την υπερμελάγχρωση, δρώντας σε διαφορετικά στάδια του κύκλου της μελανίνης. 

  • Παραγωγή: Η υδροκινόνη αναστέλλει την τυροσινάση, το ένζυμο που ευθύνεται για την παραγωγή μελανίνης, μειώνοντας έτσι την ποσότητα που παράγεται. 
     
  • Φλεγμονή: Η υδροκορτιζόνη παρέχει αντιφλεγμονώδη δράση, για να περιορίσει την ανοσοποιητική αντίδραση του δέρματος και για να μειώσει την αντοχή του στη φαρμακευτική αγωγή που εφαρμόζεται. 
     
  • Αφαίρεση: Το ρετινοϊκό οξύ συνιστά παράγωγο της βιταμίνης Α, που ενισχύει την ανανέωση των επιδερμικών κυττάρων, ώστε τα κύτταρα υπερμελάγχρωσης να υποχωρήσουν γρηγορότερα.​​​​​​​'

Ο αποχρωματισμός αρχίζει να γίνεται αισθητός μετά από 3 έως 5 εβδομάδες θεραπείας, και το βέλτιστο αποτέλεσμα μεταξύ της 5ης και 7ης εβδομάδας. Οι δερματολόγοι περιορίζουν τη θεραπεία σε λιγότερο από δύο μήνες, δύο φορές τον χρόνο, λόγω του στρες που προκαλούν στο δέρμα τα ενεργά συστατικά. Ερεθισμοί και ευαισθησία ενδέχεται να εμφανιστούν, όπως επίσης και υποτροπή, αποτελέσματα που προκαλούν τη μεγαλύτερη απογοήτευση μετά από τέτοιου είδους επένδυση. ​​​​​​

Η υδροκινόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μονοθεραπεία για την υπερμελάγχρωση, για ελαφρώς λιγότερο έντονο αποτέλεσμα.
 

Η αποχρωματιστική δράση της υδροκινόνης ανακαλύφθηκε το 1936, όταν ο Γερμανός επιστήμονας Oettel παρατήρησε ότι οι μαύρες τρίχες των γατών αποκτούσαν πιο ανοιχτό χρώμα όταν υδροκινόνη προστίθετο στο νερό που έπιναν. Tο μόριο αυτό χρησιμοποιείται σε θεραπευτικές αγωγές από το 1961. Από το 2001 στην Ευρώπη, τα προϊόντα που περιέχουν υδροκινόνη μπορούν να εκδοθούν μόνο έπειτα από ιατρική επίβλεψη.

Ως ανασταλτικός παράγοντας της τυροσινάσης, η υδροκινόνη μπορεί από μόνη της να δράσει αποτελεσματικά στη θεραπεία του μελάσματος και της φλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης. Χρησιμοποιείται 2%-4%, μικρές ποσότητες εφαρμόζονται σε μικρές περιοχές, δύο φορές την ημέρα για 3-6 μήνες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μεταξύ 4 εβδομάδων - 4 μηνών θεραπείας. Οι παρενέργειες περιλαμβάνουν αλλεργία και ερεθισμό. Οι δερματολόγοι περιορίζουν την χρήση της για τους παραπάνω λόγους.  

bioderma-your-skin_pigmentbio_c-concentrate_cream

Η απολέπιση περιλαμβάνει την εφαρμογή μιας χημικής ουσίας στο δέρμα, που ενεργοποιεί την περιορισμένη καταστροφή της επιδερμίδας και της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος, ώστε να βελτιώσει συγκεκριμένες παθολογικές και αισθητικές διαταραχές. 

Οι δερματολογική απολέπιση βασισμένη στο γλυκολικό οξύ, είναι από τα πιο δημοφιλή επιφανειακά peel και δύναται να προκαλέσει θετικά αποτελέσματα κατά τις υπερμελάγχρωσης, εξαιρουμένων των σκουρόχρωμων επιδερμίδων, επιρρεπών στην φλεγμονώδη υπερμελάγχρωση. Συχνά χρησιμοποιείται υδροφιλικό AHA, το οποίο δρα στην επιφάνεια του δέρματος για να μειώσει την προσκόλληση των επιδερμικών κυττάρων. Ξεφλούδισμα και ερυθρότητα προκύπτουν μέσα σε 1-2 ημέρες, συμπτώματα που ερμηνεύονται σαν "ξέσπασμα" πριν εμφανιστεί ο νέος, ομοιόμορφος τόνος της επιδερμίδας.

Η απολέπιση προσφέρει εξαιρετική ελαστικότητα, μιας και η συγκέντρωση, pH και χρόνου εφαρμογής μπορούν να προσαρμοστούν. Απαιτούνται 4-6 συνεδρίες, κάθε 2 εβδομάδες, για μια πλήρη θεραπευτική αγωγή.

bioderma-your-skin_pigmentbio_c-concentrate_woman_skin

Και την υπόλοιπη χρονιά;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δερματολογικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης προτείνονται για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέσα στο έτος, προκειμένου να περιορίσουν τις παρενέργειες. Πέραν των μικρών αυτών χρονικών διαστημάτων, οι ασθενείς αδιαμφισβήτητα επιθυμούν να επιμηκύνουν την επιτυχία της θεραπείας τους, να καταπραΰνουν το δέρμα τους και να αποφύγουν το ενδεχόμενο υποτροπής.

 Μια αποτελεσματική συνδυαστική θεραπεία θα ήταν ιδανική για καλύτερα αποτελέσματα!

Από την άλλη μεριά, ενδέχεται να υποφέρει κανείς από υπερμελάγχρωση, αλλά να επιλέξει να μη λάβει δερματολογική βοήθεια. Ωστόσο, και πάλι θα θέλατε να δείτε την υπερμελάγχρωση να εξαφανίζεται, πόσο μάλλον να ζήσετε την εμπειρία μιας ομοιόμορφης και λαμπερής επιδερμίδας. Τι άλλες επιλογές υπάρχουν; Μετά από θεραπεία ή σαν μονοθεραπεία, η Bioderma έχει την απάντηση.

Το έντονο παλμικό φως και οι θεραπείες με χρήση laser χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένες περιπτώσεις υπερμελάγχρωσης.

Tο έντονο παλμικό φως, μερικές φορές γνωστό και ως λάμπα-φλας, χρησιμοποιείται για την θεραπεία σημαδιών γήρανσης, στοχεύοντας στη μελανίνη. Θεωρείται περισσότερο επιτυχημένο στην θεραπεία υπερβολικής μελάγχρωσης για δυστροπικό, δερματικό ή μεικτό μέλασμα. 

Οι θεραπείες με χρήση laser στοχεύουν τα κύτταρα μελανίνης σε ενδοκυτταρικό επίπεδο, προκαλώντας δερματική φλεγμονή ικανή να βοηθήσει τη μελανίνη να κινηθεί και να ανανεώσει την επιδερμίδα. Οι υποτροπές είναι συχνές κατά τη θεραπεία του μελάσματος. Ως μία τελική ενόχληση, ενδέχεται, επίσης, να εμφανιστεί τοπικός αποχρωματισμός σε σχήμα "κομφετί" ή αντιδραστική υπερμελάγχρωση. Η διατήρηση χαμηλής πυκνότητας ροής laser βοηθά στον περιορισμό των παρενεργειών, αλλά απαιτεί παράλληλα την πραγματοποίηση εβδομαδιαίων συνεδριών, πράγμα το οποίο ίσως αποδειχθεί δύσκολο να υιοθετηθεί.

bioderma-your-skin_pigmentbio_c-concentrate_woman_laser