Οι ουλές της ακμής μπορεί να είναι αρκετά έντονες και να διαρκέσουν για μεγάλο διάστημα ή να γίνουν και μόνιμες.

Υπάρχουν τρόποι για να αποτρέψουμε την εμφάνισή τους ή για να τις αντιμετωπίσουμε;

 

Σημάδια από σπυράκια: ποιες θεραπείες είναι αποτελεσματικές;

Τα μικρά σημάδια από τα σπυράκια μπορεί να εξαφανιστούν ξαφνικά, κάποιες φορές μετά από αρκετούς μήνες ή εβδομάδες. Ανάλογα με τον τύπο των ουλών (καφέ σημάδια ή όχι, πιο βαθιές ή επιφανειακές ουλές) και το διάστημα που τις έχουμε. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τις περιορίσουμε ή να τις εξαφανίσουμε.

Η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε είναι να απευθυνθούμε σε ένα δερματολόγο, ο οποίος θα μπορέσει να διαγνώσει τις ανάγκες μας, να προσδιορίσει τον τύπο των ουλών μας και να μας προτείνει την πιο σωστή θεραπεία.

Είναι σημαντικό να έχουμε αντιμετωπίσει τελείως την ακμή. Επίσης, συνήθως επιλέγουμε το χειμώνα για να πραγματοποιήσουμε αντίστοιχες θεραπείες, για να αποφύγουμε τον κίνδυνο υπερμελαγχρώσεων από τον ήλιο.

 • Φροντίδα νυκτός

  Μεικτό-Λιπαρό δέρμα

  Fluidactiv™ patent

  Sébium Night Peel

  Κρέμα προσώπου για απαλό peeling που χαρίζει λάμψη στο δέρμα.

  Για ποιον;

  Ενήλικες, Έφηβοι

 • Ξέβγαλμα, καθημερινός καθαρισμός

  Λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα

  D.A.F. Patent

  Sébium Gel moussant actif

  Βαθύς καθαρισμός, σεβασμός της επιδερμίδας, η τέλεια ισορροπία.

  Για ποιον;

  Ενήλικες, Έφηβοι

 • Φωτογραφία προϊόντος Bioderma, Pigmentbio Foaming cream 200ml, απολεπιστική κρέμα καθαρισμού για δέρμα με υπερμελάγχρωση
 • Ξέβγαλμα, καθημερινός καθαρισμός

  Δέρμα με υπερμαλάγχρωση

  Patented combination of active ingredients

  Pigmentbio Foaming Cream

  Απολεπιστική κρέμα καθαρισμού για λαμπερό δέρμα απευθείας μετά τον καθαρισμό.

  Για ποιον;

  Ενήλικες

 • Περιστασιακή στοχευμένη φροντίδα δέρματος

  Καφέ κηλίδες, φωτογήρανση Δέρμα με υπερμαλάγχρωση Tâches brunes et pigments irréguliers

  LumiReveal™ technology

  Pigmentbio C-Concentrate

  Θεραπεία φρέσκιας & ενεργής βιταμίνης C για έντονη διόρθωση των σημαδιών υπερμελάγχρωσης.

  Για ποιον;

  Ενήλικες

  Woman - Facial Exfoliation

  1.  Η απολέπιση (peeling) με γλυκολικό, σαλικυλικό ή οξέα φρούτων, μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα αν γίνει σε κόκκινα σημάδια που έχουν προκληθεί από την ακμή. Παράλληλα, χαρίζει στο δέρμα τη χαμένη του λάμψη και συρρικνώνει τους πόρους.

  Woman cleaning her pores in a beauty salon

  2. Dermabrasion είναι μία τεχνική που απομακρύνει την ανώτερη στιβάδα από το δέρμα ώστε να προκαλέσει την επιδερμική αναγέννηση. Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται με τοπική ή ολική αναισθησία και τα αποτελέσματα είναι ορατά μέσα σε μία εβδομάδα. Μετά από τη συγκεκριμένη θεραπεία πρέπει να αποφύγουμε την έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 2 μήνες.

  Woman applying cream on her face

  3. Οι λευκαντικές κρέμες απευθύνονται κυρίως στο πιο σκούρο δέρμα με καφέ κηλίδες.

  Woman having skin therapy

  4. Αν και οι θεραπείες με laser προτείνονται, η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από τον τύπο των ουλών που έχουμε:

  - Vascular laser (LED, Q-Switched) ενδείκνυται για τα επίπεδα, κόκκινα σημάδια.

  - Fractional lasers (Erbium, CO2, ablative or non-ablative) διορθώνουν τις μεγάλες, βαθιές ουλές μετά από αρκετές συνεδρίες.

  - Ablative lasers (CO2, Erbium) ενδείκνυται για τις ανάγλυφες ουλές. Γίνεται χρήση ειδικής αναισθητικής κρέμας και χρησιμοποιείται το laser για να "κάψουμε" το δέρμα και να προκαλέσουμε την ανανέωση των ιστών και την επανόρθωση της επιφάνειας του δέρματος. Απαιτείται τουλάχιστον μια βδομάδα αποθεραπείας.

  Woman receiving treatment by a doctor

  5. Needling or micro-needling περιλαμβάνει τη χρήση ενός ηλεκτρικού στυλό με μικρές βελόνες στο στόμιο. Για ακόμη μία φορά, ο στόχος μας είναι να προκαλέσουμε την επανόρθωση τρυπώντας το δέρμα - λιγότερο ή περισσότερο βαθιά - στις περιοχές που θέλουμε να διορθώσουμε.

  Woman with Dermatologist - Cosmetological Clinic

  6. Οι ενέσεις με υαλουρονικό οξύ μπορούν να γεμίσουν αποτελεσματικά τις ατροφικές ουλές της ακμής (οι πιο συνηθισμένες)

  Female patient

  7. Οι αισθητικές επεμβάσεις προτείνονται στην περίπτωση των βαθιών ουλών. Απαιτείται τουλάχιστον μια βδομάδα αποθεραπείες και συνοδεύεται με θεραπεία laser για το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα.

  Injections under the skin

  8. Οι ενέσεις με κορτικοειδή χρησιμοποιούνται όταν το δέρμα είναι πιο ανάγλυφο εξαιτίας των ουλών. Ο στόχος μας είναι να μειώσουμε την ένταση των ουλών πριν χρησιμοποιήσουμε θεραπεία με ablative laser.

  Για την πρόληψη των ουλών της ακμής υπάρχουν 2 βασικοί κανόνες:

  Όταν ακουμπάμε, σπάμε ή πιέζουμε τα σπυράκια μας μπροστά στον καθρέφτη, αυξάνουμε σημαντικά τον κίνδυνο να αφήσουμε σημάδια. Αν καταστρέψουμε σε βάθος το δέρμα, θα προκαλέσουμε την εμφάνιση νέων σπυριών, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη διαδικασία επανόρθωσης της επιδερμίδας μας.

  Your Skin - Teen Mirror Acne

  Ο ήλιος επιδεινώνει την ακμή, αν και μπορεί να νομίζουμε πως βελτιώνει το δέρμα μας στην αρχή.

  Επίσης, πολλές θεραπείες κατά της ακμής είναι φωτο-ευαίσθητες και προκαλούν αντίδραση στον ήλιο, προκαλώντας καφέ κηλίδες.

  Τέλος, τα σημάδια στη φάση της επούλωσης μπορούν να σκουρύνουν από τον ήλιο. Όταν το δέρμα είναι κατεστραμμένο, η UV ακτινοβολία προκαλεί τοπικά υπερμελάγχρωση η οποία μπορεί να γίνει μόνιμη.

  Bioderma -Woman protecting from the sun