Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο καθαρισμός για το δέρμα με ακμή; Επειδή εκεί ξεκινάνε όλα. Δεν υπάρχει νόημα να προσπαθούμε να έχουμε υγιές δέρμα, χωρίς φλεγμονές ή να χρησιμοποιούμε προϊόντα για να αντιμετωπίσουμε σπυράκια, μαύρα στίγματα ή το υπερβολικό σμήγμα, αν το δέρμα δεν έχει καθαριστεί σωστά. Δε θα λειτουργήσει! Το λιπαρό δέρμα εκκρίνει υπερβολικό σμήγμα, το οποίο μπλοκάρει τους πόρους. Το αποτέλεσμα είναι δέρμα που γυαλίζει και διεσταλμένοι πόροι, με μαύρα στίγματα. Οι συγκεκριμένοι φαγέσωρες μπορούν να γίνουν σπυράκια αν αναπτυχθούν βακτήρια. Μόνο ο σωστός καθαρισμός θα σπάσει αυτό το φαύλο κύκλο.

Your Skin - Woman Shower Face

 • Φωτογραφία προϊόντος Bioderma, Sebium Gel moussant 500ml, τζελ καθαρισμού για λιπαρό δέρμα
 • Ξέβγαλμα, καθημερινός καθαρισμός

  Μεικτό-Λιπαρό δέρμα

  D.A.F. Patent

  Sébium Gel moussant

  To gel καθαρισμού και ντεμακιγιάζ, για το λιπαρό, μεικτό ή με τάση ακμής δέρμα.

  Για ποιον;

  Ενήλικες, Έφηβοι

 • Φωτογραφία προϊόντος Bioderma, Sebium H2O 500ml, νερό καθαρισμού micellaire για δέρμα με τάση ακμής
 • Χωρίς ξέβγαλμα, καθημερινός καθαρισμός

  Μεικτό-Λιπαρό δέρμα Δέρμα με ακμή

  Micellar technology

  Sébium H2O

  Νερό καθαρισμού Micellaire που καθαρίζει και αφαιρεί το μακιγιάζ απαλά χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα. Ιδανικό για το λιπαρό, μεικτό ή με τάση για ακμή δέρμα.

  Για ποιον;

  Ενήλικες, Έφηβοι

 • Περιστασιακός καθαρισμός

  Μεικτό-Λιπαρό δέρμα Δέρμα με ακμή

  D.A.F. Patent

  Sébium Gel gommant

  Το τζελ απολέπισης για καθαρό και λείο δέρμα.

  Για ποιον;

  Ενήλικες, Έφηβοι

  Πρωί και βράδυ, το δέρμα βρωμίζει φυσικά, με ιδρώτα, συνεχόμενες εκκρίσεις σμήγματος, νεκρά κύτταρα, βακτήρια, μακιγιάζ, αντηλιακό, σκόνη και μικροσωματίδια από ρύπους... Ο καθαρισμός 2 φορές τη μέρα είναι ο μόνος τρόπος να αφαιρέσουμε τα μικροσωματίδια που συγκεντρώνονται στο δέρμα1. Διαφορετικά, το δέρμα πνίγεται, οι πόροι μπλοκάρουν2 και εμφανίζονται σπυράκια. Ακόμα και το πρωί, ένα απλό ξέπλυμα δεν είναι αρκετό.

  Teen playing in mirror

  Ο καθαρισμός πρέπει να αφαιρεί ό,τι έχει μαζευτεί πάνω στο δέρμα, χωρίς να ερεθίζει το δέρμα. Στόχος μας είναι να διατηρούμε το υδρολιπιδικό φιλμ που προστατεύει το δέρμα και να διατηρούμε το pH σε φυσιολογικά επίπεδα. Γιατί; Επειδή το πολύ βασικό pH δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για τα βακτήρια και την ακμή! Αν έχουμε πρόβλημα με τα σπυράκια, ο καθημερινός καθαρισμός, πρωί και βράδυ, είναι ακόμη πιο σημαντικός.

   

  • Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα, αντισηπτικό ή σαπούνι  που μπορούν να καταστρέψουν τη μικροχλωρίδα και να ξηράνουν το δέρμα, ενώ παράλληλα αυξάνουν το pH.
  • Η εξειδικευμένη φροντίδα όπως το Sebium Gel Moussant3, καθαρίζει σε βάθος το λιπαρό δέρμα, χωρίς να το ξηραίνει. Καθαρίζει τέλεια το δέρμα, σέβεται το υδρολιπιδικό φιλμ που προστατεύει την επιδερμίδα, διατηρεί το φυσιολογικό pH και χαρίζει ματ αποτέλεσμα για περίπου 4 ώρες.
  • Εναλλακτικά, το εξειδικευμένο για το λιπαρό/μεικτό ή με τάση για ακμή δέρμα Sebium H20 έχει το πλεονέκτημα πως είναι εξίσου αποτελεσματικό και γρήγορο στη χρήση. Ένα πέρασμα με ένα δίσκο ντεμακιγιάζ είναι τις πιο πολλές φορές αρκετό, και δεν υπάρχει λόγος να το ξεπλύνουμε με νερό. Όλα τα μικροσωματίδια αφαιρούνται. Το νερό micellaire το οποίο είναι εξειδικευμένο για το δέρμα με τάση για ακμή, σέβεται το υδρολιπιδικό φιλμ που προστατεύει φυσικά το δέρμα και το pH του.

   

  1 EMC, Αισθητική Κοσμετολογία και Δερματολογία, Προϊόν Καθαρισμού, Michèle Sayag, Οκτώβρης 2014

  2 TΑποτέλεσμα στο υδρολιπιδικό φιλμ, με τη χρήση προϊόντος καθαρισμού για το κανονικό μεικτό δέρμα, σε δείγμα εθελοντών με δέρμα με τάση για ακμή, Draelos ZD, Cutis 2006

  3 Αποτέλεσμα καθαριστικών στην Ακμή, Barry A. Salomon, MD, Alan R. Shalita, MD, 196

  Your Skin - Teen Smile