Combination to Oily Blemished Skin

Το λιπαρό δέρμα έχει γενικά παχύτερη υφή, διασταλμένους πόρους και θαμπή, λιπαρή και λαμπερή εμφάνιση. Αυτή η εμφάνιση οφείλεται σε υπερβολικό σμήγμα, το οποίο προάγει την εμφάνιση δερματικών ατελειών όπως «μαύρα στίγματα» και «σπυράκια».

Στο μικτό δέρμα, οι ατέλειες συνήθως βρίσκονται στη ζώνη Τ: στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι. Στο υπόλοιπο πρόσωπο και το σώμα μπορεί να έχουν κανονικό ή ακόμη και ξηρό δέρμα. Το μικτό δέρμα είναι ανισόρροπο και εύκολα μπορεί να υποστεί ζημιές.

Ξέβγαλμα, καθημερινός καθαρισμός

Λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα

D.A.F. Patent

Sébium Gel moussant actif

Βαθύς καθαρισμός, σεβασμός της επιδερμίδας, η τέλεια ισορροπία.

Για ποιον;

Ενήλικες, Έφηβοι

Φωτογραφία προϊόντος Bioderma, Sebium Gel moussant 500ml, τζελ καθαρισμού για λιπαρό δέρμα

Ξέβγαλμα, καθημερινός καθαρισμός

Μεικτό-Λιπαρό δέρμα

D.A.F. Patent

Sébium Gel moussant

To gel καθαρισμού και ντεμακιγιάζ, για το λιπαρό, μεικτό ή με τάση ακμής δέρμα.

Για ποιον;

Ενήλικες, Έφηβοι

Καθημερινή φροντίδα

Μεικτό-Λιπαρό δέρμα

Fluidactiv™ patent

Sébium Mat Control

Ενυδάτωση και ταυτόχρονη ρύθμιση της γυαλάδας, τελειοποίηση της υφής του δέρματος και σύσφιξη των πόρων.

Για ποιον;

Ενήλικες, Έφηβοι

Περιστασιακός καθαρισμός

Δέρμα με τάση ακμής Μεικτό-Λιπαρό δέρμα

D.A.F. Patent

Sébium Gel gommant

Το τζελ απολέπισης για καθαρό και λείο δέρμα.

Για ποιον;

Ενήλικες, Έφηβοι

Τι προκαλεί την ακμή;

Η ακμή είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση του δέρματος που επηρεάζει το ωοθυλάκιο του πιλο-σμηγματογόνου. Τρεις σχετικοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την ακμή:

Too much sebum pore
Υπερσμηγματόρροια πρόκειται για υπερβολική παραγωγή σμήγματος που οφείλεται σε ορμονική δραστηριότητα που ενεργοποιείται κατά την εφηβεία. Το δέρμα γίνεται λιπαρό και με γυαλάδα. Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος μιας ποιοτικής ανωμαλίας σμήγματος, που σημαίνει ότι η σύνθεση του σμήγματος διαφέρει από εκείνη του υγιούς σμήγματος. Είναι παχύτερο και έχει πιο δύσκολο χρόνο να ρέει έξω από το θυλάκιο, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο να σχηματίζονται φαγέσωρες.
Clogged pore
Υπερκερατινοποίηση ο υπερβολικός πολλαπλασιασμός των κυττάρων του δέρματος στον τοίχο του αγωγού των θυλάκων φράζει τον πόρο και εμποδίζει την εκκένωση του σμήγματος. Αυτό προκαλεί την εμφάνιση φαγεσώρων , μικροί μώλωπες στο δέρμα που έχουν είτε το χρώμα του δέρματος (κλειστός φαγέσωρας ή μικροκύστη), κάνοντας το δέρμα να φαίνεται κοκκώδες. ή να έχει ένα μαύρο κέντρο (ανοιχτός φαγέσωρας) που υποδεικνύει ότι η μελανίνη (χρωστική του δέρματος) υπάρχει στην επιφάνεια του φαγέσωρα.
Inflamed pore
Βακτηριακός πολλαπλασιασμός το σμήγμα είναι ένα ιδανικό θρεπτικό μέσο για ορισμένα βακτήρια, ιδιαίτερα το Propionibacterium acnes το οποίο υπάρχει φυσικά σε όλους, αλλά σε περιπτώσεις ακμής θα πολλαπλασιαστεί στο ωοθυλάκιο του πιλο-σμηγματογόνου και θα προκαλέσει φλεγμονή. Στη συνέχεια, ο φαγέσωρας μετατρέπεται σε ένα επίπονο κόκκινο σπυράκι που ονομάζεται βλατίδα (φλεγμονώδης αλλοίωση).

Ποιοι είναι οι διάφοροι τύποι κηλίδων του δέρματος;

Η ακμή έχει διάφορους τύπους αλλοιώσεων, συχνά με αυξημένη σμηγματορροία (που ονομάζεται  Υπερσμηγματόρροια).

Microcyst
Φαγεσωρικές αλλοιώσεις: Κλειστοί φαγέσωρες ή μικροκύστες,
Ανοιχτοί φαγέσωρες ή «σπυράκια» και μερικές φορές μεγαλύτερες κύστεις (πάνω από 5 χιλιοστά) που ονομάζονται μακροκυστές.
Papule
Φλεγμονώδεις αλλοιώσεις: Φλεγμονώδεις αλλοιώσεις: βλατίδες, φλύκταινες και οζίδια εξαιτίας φλεγμονώδους αλλοίωσης.
Relief scar
Ουλές από πιθανές αλλοιώσεις: Υπερχρωματισμένες κηλίδες δευτερεύων της φλεγμονής στην ελιά ή στο μαύρο δέρμα.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η ακμή μπορεί να επηρεάσει τα νεογέννητα - λόγω των ανδρογόνων ορμονών της μητέρας - ή μεγαλύτερα βρέφη. Η ακμή είναι μια εφηβική δερματοπάθεια. Παίρνει μια πολυμορφική πτυχή που συνδυάζει τους διαφορετικούς τύπους αλλοιώσεων.
Η πάθηση αρχίζει γενικά γύρω στις ηλικίες 12 έως 14 ετών και επηρεάζει τις λιπαρότερες περιοχές του δέρματος, όπως το πρόσωπο, και συχνά το στήθος και την πλάτη σε μεταβλητό βαθμό. Η ακμή προκαλείται από μια ανισορροπία στις ορμονικές εκκρίσεις κατά την εφηβεία.

Στις γυναίκες, ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 30 ετών, η ακμή εμφανίζεται περισσότερο στο κάτω πρόσωπο (σαγόνι) και στο λαιμό. Υπάρχει συχνά ένα ορμονικό συστατικό που προστίθεται στις παραδοσιακές αιτίες της ακμής. 

Mother and daughter sitting and together

Τι διαφέρει στην γυναικεία ακμή;

Οι παράγοντες που προάγουν την εμφάνιση της ακμής στην ενηλικίωση είναι:

Sun
κατάλληλα καλλυντικά ήλιος, δίαιτα κ.λπ. Το κάπνισμα προωθεί επίσης αυτό το φαινόμενο: πάνω από το 41% ​​των καπνιστών έχουν ακμή έναντι 9% των μη καπνιστών.
Smoking
κατάλληλα καλλυντικά ήλιος, δίαιτα κ.λπ. Το κάπνισμα προωθεί επίσης αυτό το φαινόμενο: πάνω από το 41% ​​των καπνιστών έχουν ακμή έναντι 9% των μη καπνιστών.
Microbiomy
Τέλος, ορισμένες ορισμένες φαρμακευτικές θεραπείες όπως αντισυλληπτικά, ορμόνες και αντικαταθλιπτικά μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια και άλλες κηλίδες.
Pills
Some medicated treatments such as contraceptives, hormones and anti-depressants can cause pimples and other blemishes to appear.

Σε αντίθεση με το δέρμα ενός εφήβου, το δέρμα μιας ενήλικης γυναίκας είναι λιγότερο σμηγματορροϊκό, πράγμα που σημαίνει ότι παράγει λιγότερο σμήγμα. Οι ατέλειες βρίσκονται κυρίως στο κάτω πρόσωπο (πηγούνι, λαιμός και κάτω γνάθος). Είναι χρόνιες και επαναλαμβανόμενες φλεγμονές (σπυράκια) και φαγέσωρες (μαύρα στίγματα).

Για να διορθώσετε αυτά τα δερματικά προβλήματα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε κατάλληλες θεραπείες, οι οποίες δεν είναι ίδιες με αυτές που χρησιμοποιούνται για την εφηβική ακμή.

  Το ήξερες?

  Προβλήματα με ατέλειες δέρματος:

  • 50% των γυναικών άνω των 25 ετών έχουν προβλήματα με τις δερματικές κηλίδες.
  • Το 40% αυτών των γυναικών δεν είχαν ακμή κατά την εφηβεία. 

   

  • Ακολουθήστε αυστηρά τη θεραπεία

  Οι θεραπείες ακμής δεν λειτουργούν την πρώτη φορά που εφαρμόζονται, οπότε πρέπει να είστε υπομονετικοί. Ωστόσο, θα δείτε τα αποτελέσματα αρκετά γρήγορα εάν ακολουθείτε το πρόγραμμά σας καθημερινά: καθαρισμός προσαρμοσμένος στο δέρμα με τάση ακμής + φαρμακευτική θεραπεία πρωί και βράδυ. Ανάλογα με το άτομο και τον τύπο της ακμής, γενικά παρατηρείται απότομη βελτίωση μετά από 4 έως 6 εβδομάδες.

   

  • Αποφύγετε τον ήλιο

  Είναι αλήθεια ότι μπορεί να κάνει ξηρές τις κηλίδες σας και να κρύψει τις ατέλειές σας μέσω μαυρίσματος, κάνοντας το δέρμα σας να φαίνεται καθαρότερο και πιο λείο. Αλλά θα ενισχύσει τις ατέλειές σας (ή φαγέσωρες) αργότερα αυξάνοντας το πάχος του κεράτινου στρώματος το οποίο προάγει τη διατήρηση των κυττάρων και του σμήγματος στο πιλο-σμηγματογόνο θυλάκιο. Αυτή η αύξηση του αριθμού των φαγεσώρων προκαλεί αναπόφευκτα σημαντικές εκρήξεις ατελειών  μόλις εξασθενίσει το μαύρισμα. Για να αποφύγετε αυτό το μεταβατικό φαινόμενο και την εμφάνιση δυσάρεστων εκπλήξεων όταν τελειώσουν οι διακοπές σας, προστατέψτε το δέρμα σας με ένα συγκεκριμένο προϊόν φωτοπροστασίας SPF 30. Επιλέξτε μη λιπαρά σπρέι ή ρευστές υφές για λιπαρό ή επιρρεπές στην ακμή δέρμα.

   

  • Μην αγγίζετε τις ατέλειές σας

  Όσο περισσότερο αγγίζετε τις κηλίδες, τόσο περισσότερο θα επιδεινώσετε τη φλεγμονή (αύξηση του αριθμού και του μεγέθους των σπυριών), τόσο πιθανότερο είναι αυτά τα σημεία να γίνουν φλυκταινώδη (σπυράκια με πύον) και τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης ουλών. "

  Woman taking medication

  Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μη επιθετικά προϊόντα καθαρισμού που δεν απογυμνώνουν το δέρμα ή δεν αλλοιώνουν τα λιπίδια στο υδρολιπιδικό φιλμ ή στο κεράτινο στρώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απολέπιση, αλλά μόνο εάν δεν χρησιμοποιείτε μια σχετική φαρμακευτική αγωγή, η οποία γενικά έχει ήδη απολέπιση του δέρματος.

  Τα μικκυλιακά νερά λειτουργούν πολύ καλά για τον καθαρισμό του λιπαρού δέρματος. Η απομάκρυνση του μακιγιάζ ή του καθαρισμού του δέρματος κάθε βράδυ είναι απαραίτητη, ακόμα και αν δεν φοράτε μακιγιάζ. Αυτό απομακρύνει τα σωματίδια ρύπων, τους ρύπους και όλα τα είδη άλλων υπολειμμάτων που καθίστανται στο δέρμα όλη την ημέρα

  Woman with acne-prone skin cleaning her face

  Μία έως δύο φορές την ημέρα, εφαρμόστε απαλά μια στοχευμένη θεραπεία στις ατέλειές  σας, χρησιμοποιώντας ένα προϊόν από μια σειρά δερμο-καλλυντικών που δημιουργήθηκε για λιπαρό, επιρρεπές στις ατέλειες δέρμα. Εάν χρησιμοποιείτε φαρμακευτικό προϊόν που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας, εφαρμόστε τακτικά σύμφωνα με τις οδηγίες.

  Εάν λαμβάνετε τοπική ή στοματική δερματολογική θεραπεία που στεγνώνει το δέρμα σας, θα πρέπει να εφαρμόζετε μια συμπληρωματική θεραπεία προσαρμοσμένη σε μικτά ή λιπαρά δέρματα σε καθημερινή βάση για να ενυδατώνετε το δέρμα και τα χείλη σας. Οι μη φαγεσωρογόνοι διορθωτές, οι κρέμες BB και τα foundqtions μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να κρύψετε τις ατέλειες.

  Woman with acne-prone skin looking in a mirror