• Παιδική φωτοπροστασία

  Κανονική βρεφική και παιδική επιδερμίδα

  Cellular bioprotection™ patent

  Photoderm KID Spray SPF50+

  Πολύ υψηλή προστασία για παιδιά, εγκεκριμένο από παιδίατρους.

  Για ποιον;

  Για όλη την οικογένεια (παιδιά άνω των 12 μηνών)

  Bioderma - Woman protecting from the sun

  Αυτά είναι τα θετικά χαρακτηριστικά. Όμως το πίσω μέρος του νομίσματος είναι σκληρό: η έκθεση στην ακτινοβολία του ήλιου έχει πολλές επιβλαβείς επιπτώσεις για το δέρμα σας και τη γενική υγεία. 

  Μια υπεύθυνη συμπεριφορά απαιτεί αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο που επιλέγεται με βάση την ένταση της ακτινοβολίας και τον τύπο του δέρματος σας. Το παιδικό δέρμα χρειάζεται ειδική προστασία που μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ, όπως το κατεστραμμένο ή τραυματισμένο δέρμα των οποίων τα σημάδια μπορεί να γίνουν πιο χρωματισμένα στον ήλιο.

  Πώς λειτουργεί η ηλιακή ακτινοβολία;

  Ο ήλιος εκπέμπει απεριόριστες ακτίνες φωτός διαφόρων μηκών κύματος, από το μικρότερο έως το μακρύτερο. Εκπέμπει επίσης κοσμικές ακτίνες, ακτίνες γάμμα, ακτίνες Χ, υπεριώδεις ακτίνες (UV) (συμπεριλαμβανομένων των ακτίνων UVC, UVB και UVA), ορατή ακτινοβολία, υπέρυθρη ακτινοβολία (IR) και ραδιοκύματα.

  Το πιο επικίνδυνο μέρος μιας ηλιακής ακτινοβολίας φιλτράρεται από την ατμόσφαιρα. Τα δύο τρίτα αυτής της ακτίνας φτάνουν στη γη. Οι κοσμικές ακτίνες, οι ακτίνες γάμμα, οι ακτίνες Χ και οι ακτίνες UVC, ασυμβίβαστες με τη ζωή, δεν φτάνουν στην επιφάνειά της. Οι ακτίνες που φτάνουν σε εμάς (UVB, UVA, ορατές και υπέρυθρες ακτίνες) επηρεάζουν το σώμα. Οι υπέρυθρες ακτίνες εκπέμπουν θερμότητα. Αυτές οι ακτίνες κάνουν το δέρμα να αισθάνεται ζεστό, σε αντίθεση με τις ακτίνες UVB και UVA που είναι αόρατες και κρύες αλλά εξακολουθούν να έχουν μεγάλο βιολογικό αποτέλεσμα. 

  Γιατί είναι απαραίτητη η προστασία από τον ήλιο;

  Η ηλιακή ακτινοβολία έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο δέρμα, που κυμαίνονται από το ηλιακό ερύθημα (ηλιακό έγκαυμα) έως την επιταχυνόμενη γήρανση του δέρματος και τον καρκίνο του δέρματος. Η έκθεση στον ήλιο είναι η κύρια αιτία καρκίνου του δέρματος, η οποία είναι η πιο σοβαρή συνέπεια της ακτινοβολίας. Αλλά πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι Υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι, όπως θερμοπληξία, ηλιακό εγκεφαλικό επεισόδιο, φωτοευαισθησία, οφθαλμία και αλλεργία στον ήλιο.

  • Η επιδερμίδα σταματά το 85% των ακτίνων UVB, μόνο το 15% φτάνει στο χόριο της επιδερμίδας. 

  Η ποσότητα των ακτίνων UVB εξαρτάται από την εποχή, το πλάτος, το χρόνο της ημέρας και το υψόμετρο. Αυτές είναι οι ακτίνες που προκαλούν μαύρισμα και ηλιακό έγκαυμα, οι οποίες αποτελούν τον φυσικό συναγερμό του δέρματος που δείχνει ότι  δέχεται πάρα πολλές ακτίνες UVB. Οι ακτίνες UVB έχουν καρκινογόνο επίδραση μακροπρόθεσμα.

   

  • Οι ακτίνες UVA διεισδύουν βαθιά στο δέρμα. σχεδόν το 50% από αυτούς φτάνουν στο χόριο. 

  Ο ήλιος εκπέμπει αυτές τις ακτίνες όλο το χρόνο όπου  περνούν μέσα από σύννεφα και παράθυρα. Είναι υπεύθυνες για τη γήρανση του δέρματος (φωτογήρανση) και προκαλούν σχηματισμό ελεύθερων ριζών. Αυτά τα μόρια προσβάλλουν κυτταρικές δομές και DNA. Έχουν καρκινογόνο δράση, αλλά σε μικρότερο βαθμό από τις ακτίνες UVB.

  Sunbrun skin graphic

  Η υπεριώδης ακτινοβολία UV εξαρτάται από το μέρος της γης που χτυπά.

   Διαφορετικές περιοχές διαχέουν διάφορες ποσότητες: 

  - το χιόνι αντανακλά το 80% των ακτίνων UV, η άμμος το 15% και το νερό 25%.

  - Ακόμη και 40 εκατοστά κάτω από το νερό, η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία εξακολουθεί να είναι περίπου το 40% από αυτό που θα ήταν στην επιφάνεια.

  Οι ακτίνες UVA και UVB προκαλούν καρκίνο του δέρματος επειδή αποδυναμώνουν την ανοσολογική άμυνα του δέρματος, προκαλώντας σημαντικό οξειδωτικό στρες και δημιουργώντας αλλοιώσεις στο DNA που μπορούν να προκαλέσουν εμφάνιση καρκινικών κυττάρων. 

  Δεν ανταποκρίνονται όλοι οι τύποι δέρματος με τον ίδιο τρόπο στην ηλιακή ακτινοβολία επειδή κάθε άτομο έχει τη δική του φωτοευαισθησία, που χαρακτηρίζεται από τον φωτοτύπο του. Ένας φωτοτύπος είναι η ποιότητα της απόκρισης ενός ατόμου στη δράση των ακτίνων του ήλιου. Υπάρχουν έξι φωτοτύποι καθορίζεται με βάση τον τόνο του δέρματος, το χρώμα των μαλλιών, εάν υπάρχουν εφελίδες (φακίδες) και την τάση του ατόμου να πάρει ηλιακά εγκαύματα ή μαύρισμα.

  1. Φωτοτύπος Ι: πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα (κόκκινο κεφάλι), πάντα καίει, ποτέ δεν μαυρίζει, πολλές φακίδες.
  2. Φωτοτύπος II: ανοιχτόχρωμο δέρμα, πάντα εγκαύματα, μπορεί να έχει ελαφρύ μαύρισμα, πολλές φακίδες.
  3. Φωτοτύπος III: δίκαιο στο δέρμα της ελιάς, μερικές φορές εγκαύματα, πάντα μαυρίσματα (ελαφρύ έως μεσαίο μαύρισμα), μπορεί να έχει μερικές φακίδες.
  4. Φωτοτύπος IV: δέρμα ελιάς, σπάνια καίει, πάντα μαυρίζει (σκούρο μαύρισμα), χωρίς φακίδες.
  5. Φωτοτύπος V: καφέ δέρμα, ποτέ δεν καίει, πάντα μαυρίζει (πολύ σκούρο μαύρισμα), χωρίς φακίδες.
  6. Φωτοτύπος VI: μαύρο δέρμα, ποτέ δεν καίγεται, χωρίς φακίδες.

  Όσο πιο ελαφρύς είναι ο φωτοτύπος σας (ειδικά οι φωτοτύποι I και II, καθώς και ο III), τόσο περισσότερο χρειάζεστε υψηλή φωτοπροστασία. 

  Your skin - hands skin colors

  Πώς λειτουργεί το μαύρισμα;

  Το μαύρισμα προκαλείται κυρίως από τις ακτίνες UVB κάτω από τον" φυσικό "ήλιο. Είναι ένας τρόπος για το δέρμα να προσαρμοστεί και να αμυνθεί ενάντια στον ήλιο, αλλά δεν είναι απόλυτη ασπίδα. Το μαυρισμένο συχνά παρέχει προστασία από το ηλιακό έγκαυμα αλλά δεν πρέπει να ενθαρρύνει την υπερβολική έκθεση , η οποία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις (ειδικότερα οι καρκίνοι του δέρματος). 

  Η έκθεση στον ήλιο ενεργοποιεί τα μελανοκύτταρα, τα οποία παράγουν μελανίνη για να προστατευθούν από τον ήλιο. Η μελανίνη μεταναστεύει προς την επιφάνεια του δέρματος. Ταυτόχρονα, το δέρμα πυκνώνει (μέσω της αύξησης του πάχους του κεράτινου στρώματος), το οποίο είναι ένας επιπλέον παράγοντας προστασίας μαζί με τη μελάγχρωση. Θυμηθείτε ότι οι ακτίνες UVA προκαλούν άμεση χρώση που διαρκεί μόνο μερικές ώρες. Αυτό δεν είναι μαύρισμα, αλλά οξείδωση που γίνεται ορατή αμέσως μετά την έκθεση στον ήλιο. Οι ακτίνες UVB είναι οι μόνες υπεύθυνες για ένα πραγματικό μαύρισμα, το οποίο αρχίζει να αναπτύσσεται δύο έως τρεις ημέρες μετά την έκθεση και φτάνει το μέγιστο τρεις εβδομάδες μετά από αυτήν την έκθεση. "

  Τα προϊόντα φωτοπροστασίας έχουν σχεδιαστεί για να φιλτράρουν τόσο τις ακτίνες UVB όσο και τις ακτίνες UVA, με την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ των δύο. Η ισχύς φιλτραρίσματος τους υποδεικνύεται από ένα SPF (Sun Protection Factor). Αυτό το SPF πρέπει να επιλέγεται με βάση τον φωτοτύπο σας και την ένταση του ήλιου. ακτινοβολία, η οποία ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία (θάλασσα, βουνά, κ.λπ.).
  . SPF 6 = χαμηλή προστασία SPF 15 = μέτρια προστασία SPF 30 = υψηλή προστασία
  . SPF 50+ = πολύ υψηλή προστασία


  Επιλέξτε ένα προϊόν του οποίου η υφή σας αρέσει, το οποίο θα σας ενθαρρύνει να το εφαρμόζετε πιο συχνά. Θα πρέπει να υποβάλλετε εκ νέου αίτηση κάθε δύο ώρες για να είναι πιο αποτελεσματική. Επιπλέον, ορισμένες φόρμουλες είναι ανθεκτικές στο νερό ή επιταχύνουν το μαύρισμα για να μειώσουν το χρόνο έκθεσης.

  Skin graphic - sun protection

  Τι επίδραση έχει ο ήλιος στη γήρανση;

  Σύμφωνα με τους ειδικούς *, το 80% της γήρανσης του προσώπου προκαλείται από έκθεση στον ήλιο!  Η γήρανση που συνδέεται με αυτήν την έκθεση ονομάζεται φωτογήρανση.

  Τα σημάδια της περιλαμβάνουν βαθιές ρυτίδες, κηλίδες χρωστικών ουσιών και τελαγγειεκτασίες (ορατή διαστολή μικρών αιμοφόρων αγγείων κάτω από το δέρμα). Αυτός ο τύπος επιταχυνόμενης γήρανσης επηρεάζει όλες τις περιοχές που εκτίθενται συχνά, όπως το πρόσωπο, την πλάτη, τα χέρια, τους βραχίονες και το ντεκολτέ. Οι ακτίνες UVB και UVA αλλάζουν δραστικά τα κύτταρα του δέρματος, καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη και μπορούν να προκαλέσουν ανάπτυξη καρκινικών όγκων. πολλοί καλοί 

  λόγοι για την υιοθέτηση συνηθισμένων συνηθειών για να αντιμετωπίζετε τον ήλιο και να προστατεύετε τον εαυτό σας όποτε εκτίθενται.

  * Gilchrest BA et al, Επίδραση της χρονολογικής γήρανσης και της φωτογήρανσης: μια επισκόπηση., J Am Acad Dermatol, 1989; 21 (3 σημ. 2): 610-3 "

  Hour
  • όχι υπεριώδεις ακτίνες, μπορείτε να πάρετε απολύτως ένα ηλιακό έγκαυμα χωρίς να αισθανθείτε ότι έχετε εκτεθεί υπερβολικά (για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε σε βάρκα ή έξω σε μια συννεφιασμένη καλοκαιρινή μέρα).
  • Μην μείνετε στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα με το πρόσχημα ότι έχετε εφαρμόσει προστασία από τον ήλιο με υψηλό παράγοντα προστασίας. Ο στόχος αυτών των προϊόντων δεν είναι να αυξήσει τον αριθμό των ωρών που εκτίθενται, αλλά να μειώσει τους κινδύνους κατά την έκθεση.
  • Γενικότερα, είναι καλύτερο να μην μείνετε στην παραλία όλη την ημέρα.
  Body areas
  • Χρησιμοποιήστε γυαλιά ηλίου πλήρους κάλυψης με υψηλό δείκτη αντι-υπεριώδους ακτινοβολίας, καπέλο με φαρδύ γείσο και φαρδιά ρούχα που είναι μακριά αν είναι δυνατόν (μπλουζάκι με μακριά μανίκια και σορτς ή παντελόνια των Βερμούδων). Να θυμάστε ότι τα ρούχα, ειδικά τα σκούρα ρούχα, είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε.
  • Εάν είναι ζεστό έξω, προστατέψτε το παιδί σας τόσο από θερμοπληξία όσο και από ηλιακά εγκαύματα. Βεβαιωθείτε ότι πίνει νερό συχνά.
  Sun
  • Μην εμπιστεύεστε τις εντυπώσεις σας. Δεδομένου ότι οι υπέρυθρες ακτίνες προκαλούν αίσθηση θερμότητας και όχι υπεριώδεις ακτίνες, μπορείτε να πάρετε απολύτως ένα ηλιακό έγκαυμα χωρίς να αισθανθείτε ότι έχετε εκτεθεί υπερβολικά (για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε σε βάρκα ή έξω σε μια συννεφιασμένη καλοκαιρινή μέρα).
  • Στα βουνά, υπάρχουν κίνδυνοι ακόμη και όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. Στην πραγματικότητα, η ασπίδα που προσφέρει η ατμόσφαιρα μειώνεται λόγω του υψομέτρου και έτσι ο ήλιος είναι πιο επιθετικός (η ποσότητα των ακτίνων UVB που φτάνει στο δέρμα αυξάνεται κατά 4% κάθε 300 μέτρα). Επιπλέον, το έντονο φως στο χιόνι αυξάνει σημαντικά την ποσότητα της υπεριώδους ακτινοβολίας που φτάνει στο δέρμα (το χιόνι μπορεί να αντανακλά το 80% των ακτίνων UV).
  • Μην ξεγελάστε από τον άνεμο και το νερό: καταστέλλουν τα προειδοποιητικά σήματα που προκαλούνται από τις υπέρυθρες ακτίνες μειώνοντας τις αισθήσεις θέρμανσης, αλλά οι ακτίνες UV εξακολουθούν να υπάρχουν!
  Seasons
  • Ένας γκρίζος ουρανός δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε λιγότερο προσεκτικοί σε σχέση με τον ήλιο. Πράγματι, πολλές περισσότερες ακτίνες UV περνούν από σύννεφα από τις υπέρυθρες ακτίνες και το ορατό φως. Αυτό μπορεί να κάνει τη μέρα πιο δροσερή και λιγότερο φωτεινή, αλλά δεν σημαίνει ότι μειώνονται οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Προτιμήστε τη σκιά από τον ήλιο, αλλά να γνωρίζετε ότι αυτό δεν είναι εγγυημένη προστασία. Η σκιά παρέχει πράγματι προστασία από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία αλλά όχι από την ηλιακή ακτινοβολία που αντανακλάται από το έδαφος (το γρασίδι αντανακλά το 3% των ακτίνων UV που φτάνουν σε αυτό, άμμο 5 έως 25%, χιόνι 30 έως 80% και νερό 5 έως 90%) ή από την ηλιακή ακτινοβολία που διαχέεται από σωματίδια αιωρούμενα στην ατμόσφαιρα (το μεσημέρι, 30 έως 50% των ακτίνων UV που λαμβάνονται οφείλονται σε ακτινοβολία που διαχέεται από ατμοσφαιρικά μόρια).
  Pills

  Μην εκθέτετε τον εαυτό σας μετά την εφαρμογή αρώματος ή όταν παίρνετε ορισμένα φάρμακα χωρίς να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας.