Damaged skin - Scars

Το δέρμα μονώνει και προστατεύει το σώμα από το εξωτερικό περιβάλλον. Όταν το δέρμα τραυματίζεται, το σώμα ενεργοποιεί αυτόματα ένα φυσικό βιολογικό φαινόμενο: την επούλωση.

Είναι μια πολύπλοκη διαδικασία αποκατάστασης κατά την οποία το σώμα χρειάζεται να σταματήσει την αιμορραγία, να προστατεύσει, να καθαρίσει και να κλείσει την πληγή. Ο τραυματισμένος ιστός πρέπει να ξαναχτιστεί ώστε να μοιάζει όσο πιο πολύ με τον αρχικό ιστό.

 • Περιστασιακή στοχευμένη φροντίδα δέρματος

  Ταλαιπωρημένο δέρμα

  Antalgicine™ technology

  Cicabio Arnica+

  Η καταπραϋντική φροντίδα που βοηθά να εξαλειφθούν οι μώλωπες, τα χτυπήματα
  και οι μελανιές

  Για ποιον;

  Για όλη την οικογένεια (εξαιρούνται τα πρόωρα βρέφη)

 • Φωτογραφία προϊόντος Bioderma, Cicabio Creme 40ml, κρέμα επανόρθωσης για ερεθισμένο δέρμα
 • Περιστασιακή στοχευμένη φροντίδα δέρματος

  Ερεθισμένο τραυματισμένο δέρμα

  Antalgicine™ technology

  Cicabio Cream

  Επανορθωτική και καταπραϋντική κρέμα

  Για ποιον;

  Για όλη την οικογένεια (εξαιρούνται τα πρόωρα βρέφη)

 • Φωτογραφία προϊόντος Bioderma, Cicabio SPF 50+ 30ml, αντηλιακό για ερεθισμένο δέρμα
 • Περιστασιακή στοχευμένη φροντίδα δέρματος

  Ταλαιπωρημένο ευαίσθητο δέρμα

  Antalgicine™ technology

  Cicabio SPF 50+

  Η πολύ υψηλή αντηλιακή φροντίδα επανόρθωσης που αποτρέπει τα σημάδια από ουλές για όλη την οικογένεια.

  Για ποιον;

  Για όλη την οικογένεια (εξαιρούνται τα πρόωρα βρέφη)

  Step 1

  Στάδιο 1: Προετοιμασία (διαρκεί δύο έως τέσσερις ημέρες)

  Αρχικά πρέπει να σταματήσει η αιμορραγία. Στη συνέχεια, πολύ γρήγορα, το σώμα θα προετοιμαστεί για την καταπολέμηση της μόλυνσης και θα αμυνθεί έναντι μικροβίων και ξένων σωμάτων. Οι κατεστραμμένοι ιστοί καταστρέφονται χάρη σε ειδικά κύτταρα που τους απορροφούν. Τα τριχοειδή του αίματος είναι πιο διαπερατά και προάγουν την κίνηση του πλάσματος του αίματος και των ανοσοκυττάρων (π.χ. αντισώματα) στην τραυματισμένη περιοχή.

  Step 2

  Στάδιο 2: Επιδιόρθωση (διαρκεί 10 έως 15 ημέρες)

  Τα μικρά αγγεία που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του τραυματισμού του δέρματος θα ανοικοδομηθούν σταδιακά. Το σώμα αρχίζει να συμπληρώνει την χαμένη ουσία με έναν νέο ιστό συνθέτοντας τις ίνες κολλαγόνου με ινοβλάστες.
  Ένα επιθήλιο σχηματίζεται στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Ταυτόχρονα, η πληγή θα συρρικνωθεί, επιτρέποντας στις άκρες της πληγής να κινηθούν μαζί έως ότου η πληγή κλείσει εντελώς. Ενεργοποιούνται πολυάριθμα κύτταρα και μόρια.

  Αυτό το στάδιο είναι σημαντικό ώστε να μη μείνει κάποιο σημάδια. Πρέπει να θυμόμαστε φυσικά πως δε θεραπευόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Όσο πιο σκούρο είναι το δέρμα και όσο μεγαλύτεροι είμαστε, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος μιας ορατής ουλής. Επιπλέον, η επούλωση είναι λιγότερο αποτελεσματική σε ορισμένα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του στήθους, του στέρνου, της πλάτης και των αρθρώσεων.

  Step 3

  Στάδιο 3: Ωρίμανση (διαρκεί δύο μήνες έως δύο χρόνια)

  Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης θα γίνουν πυκνότερες και θα αναπτυχθούν για να δομήσουν το δέρμα.

  Το αγγειακό κρεβάτι θα προετοιμαστεί επίσης για να επιστρέψει σε " κανονική " κατάσταση. Ως αποτέλεσμα, η αντίσταση του δέρματος θα αυξηθεί, όπως και η ελαστικότητά του, επιτρέποντάς της να είναι πιο σφριγηλή. Η θεραπευμένη περιοχή παραμένει εύθραυστη για δύο χρόνια, ενώ το δέρμα αποκαθίσταται στην αρχική του ισορροπία. 

  Οι αλλοιώσεις μπορούν να ταξινομηθούν με βάση τα βιολογικά και κλινικά χαρακτηριστικά τους: πόση υγρασία / διατροφή χρειάζονται και πόση απόφραξη χρειάζονται.

  Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι αλλοιώσεων;

  Αλλοιώσεις που προκαλούν οξυγόνο: αλλοιώσεις που υποβάλλονται σε διαβροχή που πρέπει να στεγνώσουν με ένα μη αποφρακτικό προϊόν που επιτρέπει στον αέρα να φτάσει στην πληγή

  • Εξάνθημα πάνας,
  • διαβροχή στο δέρμα,
  • ανεμοβλογιά με αλλοιώσεις που βγάζουν υγρά και
  • Φουσκάλες.

   

  Αλλοιώσεις χωρίς διαρροές: επιφανειακές έως μέτριες αλλοιώσεις που χρειάζονται ενυδάτωση από ένα ημι-αποφρακτικό προϊόν κατάλληλο για αναπνοή

  • Μετά από χειρουργική επέμβαση (π.χ. ράμματα).
  • Κοψίματα, γρατζουνιές και άλλα καθημερινά τραύματα μετά το στέγνωμα της πληγής
  • ανεμοβλογιά στη φάση επούλωσης.
  • Μετά από μια αισθητική διαδικασία (π.χ. peeling, θεραπεία με λέιζερ, μόνιμη αποτρίχωση, αφαίρεση τατουάζ και τατουάζ).
  • Εξάνθημα από πάνα χωρίς έκκρηση υγρών και
  • Ακτινοθεραπεία.

   

  Αλλοιώσεις χωρίς διαρροές: μέτριες έως μείζονες βλάβες που απαιτούν θρεπτικά συμπληρώματα λιπιδίων από ένα αποφρακτικό προϊόν που σχηματίζει φραγμό

  • Σκασίματα, ξηρά μπαλώματα, pulpitis, κ.λπ.
  • εγκαύματα
  • Γδαρσίματα και
  • Λειαντικές θεραπείες με λέιζερ. 

  Body areas

  Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η τοπογραφία της ουλής. Ορισμένες περιοχές του σώματος δεν θεραπεύονται όπως και άλλες.

  Για παράδειγμα, υπάρχει ο κίνδυνος να διαχωριστούν τα άκρα μιας πληγής που βρίσκεται στην πλάτη ή στο στήθος, προκαλώντας αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης υπερτροφικών ή χηλοειδών ουλών.
  Τα τραύματα στα γόνατα ή τους αστραγάλους απαιτούν πολύ χρόνο για να επουλωθούν. Είναι ζωτικής σημασίας να τα παρακολουθείτε προσεκτικά και να τα φροντίζετε σε τακτική βάση για να προωθείτε τη σωστή επούλωση.

  Η κληρονομικότητα παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο. Πρέπει πάντα να αναφέρεται σε προηγούμενες ουλές για να αξιολογείτε τους κινδύνους μιας ακατάλληλης θεραπείας. Λάβετε υπόψη ότι η διαδικασία επούλωσης δεν τελειώνει μόλις κλείσει η ουλή.

  Η θεραπεία είναι θέμα μηνών και ποικίλλει από το ένα άτομο στο άλλο. 

  Hour

  Μόλις κλείσει η ουλή, θα θελήσετε να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις για αρκετούς μήνες. Ανάλογα με το πού βρίσκεται η ουλή στο σώμα, θα πρέπει να προσέξετε να μην ασκήσετε υπερβολική πίεση (για παράδειγμα, μην μεταφέρετε βαριά πράγματα εάν η ουλή είναι στην πλάτη σας) επειδή αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να διαχωριστούν οι άκρες, προκαλώντας ανομοιογένεια. 

  Η ουλή πρέπει να εξελιχθεί όσο το δυνατόν πιο φυσικά, αλλά ορισμένα προϊόντα μπορούν να περιορίσουν τις εσχάρες, τον κνησμό και τον πόνο, που επηρεάζουν την ποιότητα της επούλωσης.

  Sun

  Τέλος, πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξετε το βέλτιστο προϊόν φωτοπροστασίας με υψηλό παράγοντα προστασίας και να το εφαρμόζετε συχνά για να επιτυγχάνετε διαρκή προστασία έναντι των υπεριωδών ακτίνων. Το κατεστραμμένο δέρμα που εκτίθεται σε υπεριώδεις ακτίνες είναι πιο πιθανό να έχει υπερμελάγχρωση μετά από ουλές. Η προστασία του εαυτού σας δεν είναι μόνο σημαντική το καλοκαίρι. Οι ακτίνες UV σας βομβαρδίζουν όλο το χρόνο, ακόμη και μέσα από σύννεφα, παράθυρα, παρμπρίζ και άλλα. Ο κίνδυνος υπερμελάγχρωσης της ουλής διαρκεί συνήθως έξι μήνες, αλλά μπορεί να συνεχιστεί για έως και δύο χρόνια. Μόνο ένας γιατρός μπορεί να αξιολογήσει εάν ο κίνδυνος έχει μειωθεί. 

  Μερικοί άνθρωποι έχουν την τάση να βιώνουν δύσκολη επούλωση.

  Μια υπερτροφική ουλή είναι μια ενεργή ουλή που διογκώνεται πάνω από έξι εβδομάδες έως τρεις μήνες μετά τη διαδικασία και γίνεται κόκκινη

  Μπορεί αργά να εξελιχθεί σε χηλοειδή. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις μη φυσιολογικής επούλωσης όπου κυτταρικές και οι αγγειακές ροές συνεχίζουν να αναπτύσσονται δίπλα στον θρόμβο.

  Σε όλες τις περιπτώσεις, θα πρέπει να ελέγξετε την ουλή σας εντός τριών μηνών μετά την επέμβαση και να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία υγείας εάν διογκωθεί ή κοκκινίσει. 

  Weakened skin

  ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

  Προστατέψτε την ταλαιπωρημένη περιοχή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Εάν πρόκειται για μια μικρή βλάβη για την οποία δεν επισκεφθήκατε έναν γιατρό, θα πρέπει να ξεκινήσετε με την απολύμανση της πληγής και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα προϊόν θεραπείας κατάλληλο για τον τύπο της βλάβης. Συζητήστε με τον φαρμακοποιό σας εάν έχετε απορίες.

  Εάν η κατεστραμμένη περιοχή εκτεθεί στο φως της ημέρας, θα πρέπει να την προστατέψετε από τις υπεριώδεις ακτίνες χρησιμοποιώντας ένα προϊόν φωτοπροστασίας μέχρι να επιδιορθωθεί πλήρως το δέρμα για να αποφευχθεί η υπερμελάγχρωση που θα μπορούσε να αφήσει μόνιμο σημάδι.
   

  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

  Είναι σημαντικό να καθαρίσετε και να απολυμάνετε όλες τις πληγές προτού εφαρμόσετε ένα προϊόν θεραπείας.
   

  ΔΕΡΜΑΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

  Οι τρεις κύριοι τύποι αλλοιώσεων που περιγράφονται παραπάνω χρειάζονται διαφορετικές θεραπείες που μπορούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που προάγει την ανάπλαση του δέρματος και αντιμετωπίζει τις συγκεκριμένες ανάγκες του: ξήρανση, ενυδάτωση, θρέψη κ.λπ. Επιλέξτε θεραπείες ανάπλασης που περιέχουν καταπραϋντικά δραστικά συστατικά για να μειώσετε την αίσθηση δυσφορίας και κνησμού που είναι συχνές κατά τη φάση ανάπλασης. Πρέπει επίσης να έχουν αντιβακτηριακά δραστικά συστατικά για να αποτρέψουν τη διάδοση των βακτηρίων.

  Όλα αυτά τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε μικρές αλλοιώσεις ή μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας. Θα βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας ανάπλασης.