Bioderma Greece | ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

Allez au contenu Allez à la navigation

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

Το Εργαστήριο Έρευνας & Ανάπτυξης της Bioderma παραμένει συνεχώς στην πρωτοπορία των επιστημονικών γνώσεων στον τομέα της βιολογίας και της δερματολογίας.

 • H ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

  Στην καρδιά του Εργαστηρίου BIODERMA, το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης επιστρατεύει όλες τις δυνάμεις του για να παραμένει συνεχώς στην πρωτοπορία των επιστημονικών γνώσεων στον τομέα της βιολογίας και της δερματολογίας. Μετά από χρόνια συνεργασίας με κορυφαίους διεθνείς ειδήμονες στην ιατρική, η BIODERMA διατηρεί πρωταγωνιστικό και καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή των ερευνητικών ανακαλύψεων για τις δερματικές παθήσεις. Η συνεργασία με τους ερευνητές και τους ιατρούς συνεχίζεται σε κάθε στάδιο ανάπτυξης ενός προϊόντος.

 • ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

  Αποστολή της BIODERMA ήταν πάντα να κατανοεί καλύτερα το δέρμα και κυρίως να κατανοεί πώς λειτουργεί το υγιές δέρμα, για να γνωρίζει πώς να το εξισορροπεί σε περίπτωση δυσλειτουργίας. Πράγματι, μόνο μέσω της εξειδίκευσης στη βιολογία του δέρματος, είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τα αίτια προτού αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες. Κόντρα στο ρεύμα, οι ομάδες της BIODERMA συνεργάζονται στενά με επιστήμονες και εργαστήρια στη Γαλλία και διεθνώς που διαθέτουν την πιο προηγμένη εξειδίκευση στη βιολογία του δέρματος. Η συνεχιζόμενη πρόοδος στη βασική έρευνα μάς παρέχει τη δυνατότητα να κατανοούμε καλύτερα τις αιτίες των δυσλειτουργιών του δέρματος και ανοίγει τον δρόμο για τις δερματολογικές καινοτομίες.

 • ΙΚΑΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΣΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

  Η BIODERMA στηριζόταν πάντα στην κλινική έρευνα για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και το ίδιο εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα. Αποτελώντας βασική πηγή πληροφόρησης, οι δερματολόγοι ανατροφοδοτούν την έρευνα της BIODERMA ώστε να εντοπίζονται τα προβλήματα του δέρματος που απαιτούν νέες απαντήσεις. Η συνεργασία μαζί τους συνεχίζεται καθ' όλη τη διάρκεια της καινοτόμου διαδικασίας ώστε να διασφαλίζονται η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα κάθε νέου προϊόντος. Οι κλινικές δοκιμές σε νοσοκομεία λαμβάνουν υπόψη όλες τις πτυχές, από την ανεκτικότητα μέχρι την πιο ενδεδειγμένη γαληνική υφή. Το Εργαστήριο της BIODERMA δημοσιεύει τακτικά επιστημονικές και κλινικές μελέτες μαζί με σημαντικά διεθνή εργαστήρια.

 • ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

  Οι εξελίξεις στη γνώση της βιολογίας του δέρματος καθοδηγούν το ερευνητικό έργο των ομάδων του Εργαστηρίου και οδηγούν στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της BIODERMA. Αποδεικνύοντας με απτό τρόπο την ικανότητα του Εργαστηρίου να καινοτομεί, παρέχουν συγκεκριμένες, αποτελεσματικές λύσεις σε διάφορα προβλήματα του δέρματος. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της BIODERMA δεν είναι αμετάβλητα: εξελίσσονται συνεχώς για να συμβαδίζουν με τις τελευταίες εξελίξεις στη βιολογία του δέρματος ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τις ανάγκες των δερματολόγων και τις προσδοκίες των ασθενών τους.

 • ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΤΗΣ BIODERMA


  1977: Nodé
  Για πρώτη φορά, ένα σαμπουάν σέβεται τη φυσιολογική ισορροπία του βολβού της τρίχας και διατηρεί τα βιολογικά χαρακτηριστικά του υδρολιπιδικού φιλμ της τρίχας. Σαν αποτέλεσμα, τα μαλλιά είναι καθαρά και προστατευμένα ενώ το τριχωτό της κεφαλής δεν είναι ερεθισμένο.

  1991: Sensibio H2O - Δερματολογικό νερό micellaire
  Tο 1ο και μοναδικό δερματολογικό νερό με μικύλλια (micellaire) που είναι απόλυτως συμβατό βιολογικά με το δέρμα: οι εστέρες λιπαρών οξέων που περιέχει, συστατικά στοιχεία των μικυλλίων, είναι παρόμοια με τα φωσφολιπίδια των μεμβρανών των κυττάρων του δέρματος και συμβάλλουν στη φυσική αποκατάσταση του υδρολιπιδικού φιλμ της επιδερμίδας, διασφαλίζοντας απαράμιλλη ανεκτικότητα και άνεση, για βέλτιστη αποτελεσματικότητα στον καθαρισμό και στο ντεμακιγιάζ.

  2002: Photoderm – Cellular Bioprotection®
  Photoderm: Η 1η δερματολογική σειρά για τον ήλιο που συνδυάζει τη βέλτιστη προστασία από την ακτινοβολία UVA-UVB με την κυτταρική προστασία. Διατηρεί τις βιολογικές δομές που είναι υπεύθυνες για την ανοσία του δέρματος και ενισχύει τα φυσικά συστήματα αυτοάμυνας των κυττάρων του δέρματος.

  2004: Sebium AKN – Το σύμπλοκο Fluidactiv™
  Προορισμένη για το δέρμα με τάση για ακμή, η κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία Fluidactiv™ δρα σε μία από τις κύριες αιτίες της ακμής: την πάχυνση του σμήγματος. Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύμπλοκο Fluidactiv περιορίζει με βιολογικό τρόπο την πάχυνση του σμήγματος και επαναφέρει την ποιότητά του, εμποδίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο να σχηματίζονται σπυράκια, μαύρα στίγματα και ατέλειες.

  2005: Hydrabio – Aquagenium™
  Κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία που διεγείρει τις φυσικές ικανότητες ενυδάτωσης του δέρματος προωθώντας τη σύνθεση δύο συστατικών που υπάρχουν φυσιολογικά στο δέρμα και είναι απαραίτητα για τον κύκλο του νερού: των ακουαπορινών, μεσοκυττάριων καναλιών νερού, και των λιπιδίων, που αναδομούν τον δερματικό φραγμό.

  2007: Atoderm PP - Ecodefensine™
  Προορισμένη για τις πολύ ξηρές-ατοπικές ευαίσθητες επιδερμίδες, η κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία Ecodefensine™ διεγείρει τη φυσική σύνθεση των αντιμικροβιακών πεπτιδίων που παράγονται από το ίδιο το δέρμα και αναστέλλει την ανάπτυξη των βακτηρίων που είναι υπεύθυνα για τις επαναλαμβανόμενες εξάρσεις του ατοπικού δέρματος.

  2010: Matricium - Ιατρική καινοτομία για την αναγέννηση των ιστών
  Το Matricium είναι παγκόσμια ευρεσιτεχνία και μια αναγνωρισμένη επιστημονική καινοτομία για την υγεία του δέρματος. Η ιατρική καινοτομία MATRICIUM αναπαράγει ένα 100% βιομιμητικό μικροπεριβάλλον που παρέχει βασικά στοιχεία για την ανανέωση των κυττάρων και την αναγέννηση των ιστών.