• Κλασική φωτοπροστασία

  Ευαίσθητο δέρμα Ευαίσθητο δέρμα ταλαιπωρημένο από ιατρικές καταστάσεις Κανονική βρεφική και παιδική επιδερμίδα

  SUN ACTIVE DEFENSE PATENT

  Photoderm Lait ULTRA SPF50+

  Πολύ υψηλή προστασία ενισχυμένη κατά των UVA

  Για ποιον;

  Για όλη την οικογένεια (παιδιά άνω των 12 μηνών)

 • Παιδική φωτοπροστασία

  Κανονική βρεφική και παιδική επιδερμίδα

  Cellular bioprotection™ patent

  Photoderm KID Spray SPF50+

  Πολύ υψηλή προστασία για παιδιά, εγκεκριμένο από παιδίατρους.

  Για ποιον;

  Για όλη την οικογένεια (παιδιά άνω των 12 μηνών)

 • Εξειδικευμένη φωτοπροστασία

  Δέρμα με υπερμαλάγχρωση Υπερμελάγχρωση από το μπλε φως

  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΕ ΦΩΣ

  Photoderm M SPF50+ light

  Υψηλή αντηλιακή προστασία με χρώμα, για το ευαίσθητο δέρμα με σημάδια υπερμελάγχρωσης, καφέ κηλίδες, μάσκα εγκυμοσύνης.

  Για ποιον;

  Ενήλικες, Έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες

  Woman with hair in the wind

  Είτε πρόκειται για προσωρινή ή μόνιμη ερυθρότητα, ροδόχρου ή εξάψεις, ορισμένοι τύποι ευαίσθητου δέρματος αντιδρούν εύκολα σε έντονες συνθήκες. Η θερμότητα και η υπεριώδης ακτινοβολία είναι δύο παράγοντες που προάγουν την αγγειοδιαστολή. 

  Όταν εκτίθενται στον ήλιο, τα μικρά αιμοφόρα αγγεία που προκαλούν ερυθρότητα διαστέλλονται και γίνονται πιο ορατά, ειδικά σε άτομα με ανοιχτόχρωμο, λεπτό δέρμα που είναι πιο επιρρεπές σε ερυθρότητα. Τα άτομα με αυτούς τους τύπους δέρματος πρέπει να προστατευτούν χρησιμοποιώντας κρέμες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να αποτρέψουν την επιδείνωση της ερυθρότητας.

  Πώς αντιδρά το δέρμα με ατέλειες μετά την έκθεση στον ήλιο;

  Ο ήλιος μπορεί να είναι εχθρός για το δέρμα με τάση ακμής στους εφήβους αλλά και στους ενήλικες.

  Αρχικά, μπορεί να νομίσουμε πως ο ήλιος βελτιώνει το δέρμα καθώς ξηραίνει τα σπυράκια. Όμως, το μαύρισμα στην πραγματικότητα κάνει πιο "παχιά" την επιδερμίδα γεγονός που σταδιακά μπλοκάρει τους πόρους. Αυτό μπλοκάρει το σμήγμα (το οποίο είναι πιο πυκνό στο δέρμα με τάση ακμής).

  Το καταλαβαίνουμε όταν το μαύρισμα αρχίσει να φεύγει. Σε αυτό το σημείο, οι πόροι παράγουν σπυράκια επειδή έχουν κλείσει για εβδομάδες καθώς το πιο πυκνό σμήγμα δεν μπορεί να απελευθερωθεί. 

  Αυτό είναι κλασικό φαινόμενο υποτροπής. Τα άτομα με δέρμα με τάση ακμής πρέπει να προστατεύονται από τον ήλιο με ειδικές κρέμες για λιπαρές επιδερμίδες που θα κάνουν το σμήγμα πιο ρευστό και θα εξομαλύνει την υφή του δέρματος για να αποτρέψει αυτήν την κατάσταση. Παρέχουν ένα μη λιπαρό τελείωμα και μερικές φορές έχουν αποχρώσεις. Είναι σχεδιασμένα για να δημιουργούν ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα και να σας βοηθήσουν να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις όταν επιστρέψετε από τις διακοπές σας.

  εφαρμόζουν ένα φωτοπροστατευτικό προϊόν. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ των θεμάτων για να βρούμε την καλύτερη λύση.

  Your skin - child protected under the sun
  Don't

  Το φωτοευαίσθητο δέρμα δεν πρέπει να εκτίθεται στον ήλιο. Αυτό προκαλείται από ορισμένες ασθένειες που υπάρχουν από τη γέννηση ή υπερευαισθησίες που αποκτήθηκαν αργότερα στη ζωή. Ορισμένες ιατρικές θεραπείες μπορούν επίσης να προκαλέσουν προσωρινή δυσανεξία στον ήλιο. Οι αντηλιακές κρέμες υψηλής προστασίας με δείκτη SPF 50 + / UVA 50 πρέπει να χρησιμοποιούνται για να παρέχουν πλήρη προστασία από τις ακτίνες UVB και UVA και να περιορίζουν τις σοβαρές φλεγμονώδεις αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία.

  Mineral

  Το δέρμα ορισμένων ανθρώπων είναι αλλεργικό στα παραδοσιακά χημικά φίλτρα που χρησιμοποιούνται σε αντηλιακές φόρμουλες. Σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις, η προστασία από τον ήλιο παρέχεται από ανόργανες φόρμουλες, οι οποίες έχουν βελτιωθεί σημαντικά, ώστε να μην κάνουν πλέον το δέρμα λευκό.

  Calendar

  Τέλος, συχνά παρατηρούμε αλλεργίες στον ήλιο κατά τις πρώτες ημέρες έκθεσης. Είναι συχνά καλοήθης έκρηξη του καλοκαιριού, μια κατάσταση που επηρεάζει κυρίως τις νεαρές γυναίκες (80% των περιπτώσεων *) που εξαφανίζεται μόνη της όταν το δέρμα αρχίζει να μαυρίζει.

   Όπως υποδηλώνει το όνομά του, δεν είναι σοβαρή ασθένεια, αλλά τα συμπτώματά της μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής. Τα συμπτώματά της είναι ερυθρότητα, σπυράκια και έντονες αισθήσεις κνησμού. Η καλύτερη στρατηγική είναι να προστατεύσετε το δέρμα με μια αντηλιακή κρέμα που περιέχει αντι-UVB ενώσεις ευρέος φάσματος για την πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων και των αντι-UVA συστατικών για τον αποκλεισμό των ακτίνων που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Ο λόγος SPF / IP UVA 1: 1 είναι σημαντικός εδώ. (Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ίση προστασία από τις ακτίνες UVB και UVA για τη μείωση των ενοχλήσεων λόγω αλλεργιών).

  * Ann Dermato Venereol, 2007 "

  Εάν είχατε χειρουργική ή καλλυντική επέμβαση ή τραυματισμό σε περιοχή που ενδέχεται να εκτεθεί στον ήλιο, έχετε μεγαλύτερο κίνδυνο υπερμελάγχρωσης εάν η διαδικασία επούλωσης δεν έχει ολοκληρωθεί. 

  Αυτό μπορεί να διαρκέσει οκτώ έως 12 μήνες ή περισσότερο. Εάν δεν έχει επουλωθεί πλήρως, το σημάδι μπορεί να γίνει καφέ και μόνιμο. Αυτό αποτελεί κίνδυνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς και όλο το χρόνο. Οι ακτίνες UVA είναι παντού, όλες τις εποχές. ταξιδεύουν ανάμεσα από σύννεφα και παράθυρα. Έτσι, τα άτομα με δέρμα που έχει υποστεί βλάβες ή με δέρμα με κηλίδες πρέπει να επιλέξουν ένα προστατευτικό προϊόν για εφαρμογή σε οποιοδήποτε κατεστραμμένο δέρμα που εκτίθεται στο φως.

  Με την ηλικία και τη σωρευτική έκθεση στον ήλιο, κηλίδες τείνουν να εμφανίζονται στο δέρμα, ειδικά σε εκτεθειμένες περιοχές όπως το ντεκολτέ, η πλάτη, τα χέρια και το πρόσωπο. 

   Αυτά τα σημεία σχετίζονται με μια δυσλειτουργία στην κατανομή μελανίνης. Οποιαδήποτε νέα έκθεση στον ήλιο μπορεί να τονίσει την κατάσταση. Άτομα με κηλίδες στο δέρμα τους μπορούν να αποτρέψουν την υπερμελάγχρωση χρησιμοποιώντας μια αντηλιακή κρέμα ειδικά σχεδιασμένη για τη ρύθμιση της παραγωγής μελανίνης.

  Back of a woman under the sun

  Σχεδόν ένας στους επτά Γάλλους έχει κρύες πληγές *. Η έκθεση στον ήλιο είναι ένας από τους παράγοντες που τους προκαλεί, μαζί με το άγχος και την κόπωση. Υπάρχουν ηλιακά ραβδιά ειδικά σχεδιασμένα για να αποτρέπουν τις καλοκαιρινές πληγές στα χείλη, ενώ προστατεύουν επίσης το ευαίσθητο δέρμα στα χείλη σας από τις επιπτώσεις του ήλιου.

  * J Am Acad Dermatol. 2006 
  Bioderma - Woman protecting from the sun
  • Dr Michèle Sayag, allergologist
   Dr Michèle Sayag, Αλλεργιολόγος.

   Ερώτηση από έναν χρήστη: Ποιο είναι

   Ποιος είναι ο καλύτερος παράγοντας προστασίας από τον ήλιο για το δέρμα του μωρού;

   Dr Michèle Sayag, Αλλεργιολόγος.

  Πρώτα, κρατήστε τα παιδιά στη σκιά και ντύστε τα με προστατευτικά ρούχα!

  Bioderma - care for family skin

  Είναι καλύτερο να κρατήσετε τα παιδιά μακριά από τον ήλιο. Στην πραγματικότητα, τα παιδιά κάτω των τριών μηνών ΠΟΤΕ δεν πρέπει να εκτεθούν. Το δέρμα των παιδιών είναι λεπτό και εύθραυστο. Έχει λιγότερες άμυνες κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας· ηλιακό έγκαυμα και θερμοπληξία συμβαίνουν γρηγορότερα. Οι γιατροί μας υπενθυμίζουν τακτικά ότι τα ηλιακά εγκαύματα στην παιδική ηλικία μπορεί να έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες αργότερα στη ζωή. Υπεύθυνοι είναι οι  γονείς που πρέπει να ακολουθούν μερικούς απλούς, βασικούς κανόνες.

  • Μην εκθέτετε σκόπιμα στον ήλιο, ειδικά μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ. Βάλτε προστατευτικά ρούχα στα παιδιά: ένα καπέλο, γυαλιά ηλίου και ένα μακρυμάνικο μπλουζάκι, κατά προτίμηση σε σκούρο χρώμα.
  • Εφαρμόστε μια αντηλιακή κρέμα υψηλής προστασίας SPF 50+ ή ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά κάθε δύο ώρες. Θυμηθείτε να το εφαρμόσετε ξανά μετά από κάθε κολύμπι ή μετά από τρίψιμο από πράγματα όπως το παιχνίδι στην άμμο ή το σκούπισμα με μια πετσέτα.
  • Πρέπει επίσης να τους δίνετε νερό να πίνουν συχνά όλη την ημέρα για να τα ενυδατώνετε.

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΗΛΙΟ

  1. Ακόμα κι αν μόνο ορισμένες περιοχές είναι ευαίσθητες στην έκθεση στον ήλιο, όπως το πρόσωπό σας, θυμηθείτε να προστατεύσετε το υπόλοιπο σώμα σας και ακολουθήστε τις τυπικές συμβουλές για την ασφάλεια έναντι του ήλιου, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ..
  2. Κατά τη διάρκεια περιόδων έκθεσης στον ήλιο, θυμηθείτε να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο και να συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε τα κανονικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος σας, εκτός εάν σας δώσει διαφορετική συμβουλή ένας γιατρός. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό όταν χρησιμοποιείτε φαρμακευτικές θεραπείες που μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία. "