Οι δεσμεύσεις μας στην υπηρεσία του υγιούς δέρματος

Bioderma - healthy skin

Η BIODERMA ένα brand του ομίλου NAOS του οποίου η αποστολή είναι να διατηρεί με διάρκεια την υγεία του δέρματος.  

Με τον απόλυτο σεβασμό στη φυσική ισορροπία του δέρματος, τα προϊόντα φροντίδας μας αναπτύσσονται χρησιμοποιώντας μια θετική προσέγγιση χωρίς συμβιβασμούς στην δερματολογική ασφάλεια. 

Απαιτούμε όλα τα προϊόντα μας να σέβονται, και συχνά να υπερβαίνουν, τις αυστηρότερες συστάσεις που εκδίδονται από τις υγειονομικές αρχές και τις κοινότητες  εκμάθησης της δερματολογίας.

Τα προϊόντα μας υπόκεινται σε συστηματικούς ελέγχους ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. 

Όλα τα προϊόντα υποβάλλονται σε δοκιμές ανοχής υπό την επίβλεψη ανεξάρτητων ειδικών δερματολόγων, αλλεργιολόγων και τοξικολόγων από όλο τον κόσμο. 

Τα τελευταία χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1000 κλινικές μελέτες σε σχεδόν 30 διαφορετικές χώρες, οι οποίες δημοσιεύτηκαν σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά. 

Bioderma - dermatological safety

Η ασφάλεια και ο σεβασμός για όλους τους τύπους ευαισθησίας είναι η προτεραιότητά μας. Πέρα από τις οικοβιολογικές αρχές μας στην επιλογή συστατικών και στην αυστηρή διαδικασία έγκρισης, έχουμε εφαρμόσει αυστηρή παρακολούθηση της καλλυντικοεπαγρύπνισης. Πρόκειται για μια διεθνή διαδικασία προειδοποίησης, που επιτρέπει κάθε ανάλυση δυσμενών επιπτώσεων και κάθε περίπτωση δυσανεξίας. 

Μέχρι σήμερα, έχουν αναφερθεί λιγότερες από μία περιπτώσεις σε κάθε 1.000.000 προϊόντα που πουλήθηκαν. 

Bioderma - dermatological safety

Όλα μας τα προϊόντα είναι σύμφωνα με τους διεθνής κανονισμούς. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί, οι οποίοι πληρούν τα αυστηρότερα πρότυπα προστασίας του καταναλωτή από οποιοδήποτε άλλο κανονισμό παγκοσμίως.  

Πέρα από αυτούς τους κανονισμούς, δίνουμε μέγιστη προσοχή στις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Κοινότητες για την Προστασία του Καταναλωτή, ιδιαίτερα σε θέματα χρήσης αμφιλεγόμενων συστατικών: ενδοκρινικοί διαταρακτές, ερεθιστικά ή περιβαλλοντικοί ρύποι. Τυχόν υποψίες, για ένα συστατικό που επιβεβαιώνεται από επιστημονική άποψη ότι ενδέχεται να ενοχλήσει μια διαδικασία, να αφαιρείται ή να αντικαθίσταται. 

Bioderma - dermatological safety

Δεσμευόμαστε για τον έλεγχο της προέλευση και την πλήρη ιχνηλασιμότητα των πρώτων υλών μας. Κάθε συστατικό πρέπει και τηρεί αυστηρά κριτήρια βιολογικής αποτελεσματικότητας και δερματολογικής ασφάλειας.

Bioderma - Ingredients selection process

Όλα τα νέα συστατικά ακολουθούν μια αυστηρή διαδικασία για να προσδιοριστούν τέλεια: 

 

  1. Έλεγχος της πλήρους ιχνηλασιμότητας του συστατικού, από την προέλευσή του έως την παραγωγή και τυχόν μετασχηματισμούς 
  2. Υπολογισμός του επιπέδου καθαρότητας 
  3. Καθαρισμός ακαθαρσιών και έλεγχος ότι δεν έχει σημειωθεί υπέρβαση των ορίων 
  4. Αξιολόγηση του πλήρους τοξικολογικού προφίλ του συστατικού με τη βοήθεια ομάδας ανεξάρτητων τοξικολογικών εμπειρογνωμόνων 

 

Η προσέγγισή μας: δημιουργία ισχυρών δεσμών και υποστήριξη κοινοτήτων

Προώθηση της δερματολογίας παγκοσμίως

Το WORLD RENDEZ-VOUS ON DERMATOLOGY που οργανώνεται από τη  BIODERMA 

Το “World Rendez-Vous on Dermatology” είναι ένας μοναδικός τόπος συνάντησης που συγκεντρώνει, κάθε δύο χρόνια, τους μεγαλύτερους διεθνείς εμπειρογνώμονες στον τομέα της δερματολογίας, με στόχο τις συζητήσεις για τις τελευταίε εξελίξεις στη δερματολογική έρευνα. 

Βοηθάμε ενεργά να μοιραστούμε δερματολογικές γνώσεις μεταξύ γιατρών από όλο τον κόσμο και να οδηγήσουμε την έρευνα στη θεμελιώδη βιολογία. 

420 συμμετέχοντες, 42 εθνικότητες, συνέδρια και εργαστήρια ... για την προώθηση της δερματολογίας σε συνδυασμό με  την παροχή καλύτερης φροντίδας για την υγεία του δέρματος. 

 

Μάθε περισσότερα για το  World Rendez-vous 

NAOS World Rendez-Vous on Dermatology

Βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και έρευνα για τη φροντίδα του δέρματος

Η BIODERMA και το Ινστιτούτο Curie αξιοποιούν την αντίστοιχη τεχνογνωσία τους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπεία για καρκίνο. 

Για να διαχειριστούμε καλύτερα τις δερματικές παρενέργειες και να βελτιώσουμε την έρευνα για τη φροντίδα του δέρματος, δημιουργήσαμε μαζί ένα ολοκαίνουργιο κέντρο: L'Espace de Soins et d'Etude de la peau" (Χώρος για τη φροντίδα και τη μελέτη του δέρματος). Αυτό το κέντρο έχει πολλούς σκοπούς: 

  • ένα μέρος για συζήτηση, όπου οι ασθενείς αισθάνονται άνετα, υποστηρίζονται και αισθάνονται ότι τους ακούνε, ένα σημείο φροντίδας που ακολουθεί συγκεκριμένα πρωτόκολλα φροντίδας. 
  • ένα μέρος για μελέτη, όπου οι τοξικότητες του δέρματος αναλύονται για καλύτερη κατανόηση, θεραπεία και πρόληψή τους. Τα αποτελέσματα αυτών των κλινικών μελετών δημοσιεύονται στον επιστημονικό τύπο, παρουσιάζονται σε μεγάλα συνέδρια και βοηθούν στην περαιτέρω γνώση του επιστημονικού κόσμου.

Η BIODERMA υποστηρίζει επίσης την έρευνα στη φροντίδα μέσω του 1ου προγράμματος επιχορήγησης έρευνας, το οποίο επιτρέπει την ανάπτυξη έργων από φροντιστές που εμπλέκονται στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. 

 

Μάθε περισσότερα για το Ινστιτούτο Curie 

company-institut curie

Παροχή βιώσιμων λύσεων σε κοινωνικά υπεύθυνες αποστολές

Από το 2009, η BIODERMA ηγείται μιας σειράς ανθρωπιστικών αποστολών στη Νοτιοανατολική Ασία (Βιετνάμ, Καμπότζη, Μιανμάρ) μαζί με δερματολόγους, φαρμακοποιούς και ανθρωπιστικές οργανώσεις, προκειμένου να παρέχει ιατρική βοήθεια, πόρους πληροφορικής και εξοπλισμό στους τοπικούς πληθυσμούς. Κάθε αποστολή δίνει τη δυνατότητα σε περίπου 2.000 ασθενείς να επωφεληθούν από διαβουλεύσεις, μέτρα πρόληψης και δωρεές (φάρμακα, γυαλιά κ.λπ.).  

Με άμεσο σύνδεσμο με τη δερματολογική μας εμπειρία, πολλές εκστρατείες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την προστασία των φωτογραφιών διεξάγονται επίσης στις πιο καυτές και πιο ευαίσθητες χώρες, όπως η Τανζανία ή ο Ισημερινός, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της χώρας και τα δημαρχεία. 

Σε τοπικό επίπεδο, πολλές άλλες δράσεις αλληλεγγύης βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκείνων που τη χρειάζονται περισσότερο. Στη Βουλγαρία ειδικότερα, παρεμβαίνουμε σε σχολεία και δημόσιους χώρους για καλύτερη κατανόηση και διαχείριση της ακμής. Στη Λιθουανία, καλωσορίζουμε γονείς και παιδιά σε σχολεία ατοπίας που λειτουργούν εδώ και 5 χρόνια. Στο Περού, συνοδεύουμε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο σε νοσοκομεία και παιδιά με ατοπική δερματίτιδα που δεν έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη. 

Όλες αυτές οι ενέργειες αντικατοπτρίζουν τις βαθιά ριζωμένες ανθρώπινες αξίες μας και το πνεύμα που μας εμπνέει. 

responsible missions

Η αποστολή μας είναι πρώτα απ' όλα να φροντίσουμε. Φροντίδα του δέρματος, φροντίδα του ατόμου, αλλά και φροντίδα του κόσμου γύρω μας, του πλανήτη μας.

respect for the environment

Οι δεσμεύσεις μας

Η προστασία του περιβάλλοντος βρίσκεται στο επίκεντρο των καθημερινών μας ανησυχιών. Εδώ και αρκετά χρόνια, ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα μετασχηματισμού για να μειώσουμε σημαντικά τις επιπτώσεις μας στο περιβάλλον σε όλα τα επίπεδα της αλυσίδας αξιών των προϊόντων μας. 

Επειδή στη NAOS, ο τρόπος που κάνουμε τα πράγματα είναι ακόμα πιο σημαντικός από ό, τι κάνουμε. Δεσμευόμαστε να αποδείξουμε ότι είναι εφικτό να συνδυάσουμε την καινοτομία, την ανάπτυξη και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

  • strive for sustainability

    Οι δεσμεύσεις μας βασίζονται σε 5 βασικούς πυλώνες:

    1. Μείωση της κατανάλωσης νερού και ενέργειας και του αποτυπώματος άνθρακα κατά την κατασκευή και τη μεταφορά των προϊόντων μας.  

    2. Βελτίωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της συσκευασίας μας. 

    3. Βελτιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των συστατικών και των τύπων. 

    4. Ενημέρωση των καταναλωτών για τις οδηγίες και τη σωστή χρήση των προϊόντων μας. 

    5. Συνεισφορά αλληλεγγύης ή αποζημίωση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων μας. 

Συγκεκριμένες δράσεις μας 

Στη NAOS, η διαφάνεια είναι μια καθημερινή δέσμευση και δίνει σε όλους τη δυνατότητα να κατανοούν και να επιλέγουν το σωστό προϊόν. Με πλήρη αυτονομία. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήσαμε το Ask.NAOS, μια πλατφόρμα που παρέχει πληροφορίες σχετικά με την πολιτική της δημιουργίας και τη σύνθεση των προϊόντων της NAOS (BIODERMA, Institut Esthederm, Etat Pur). Για όλους τους χρήστες και τους συνταγογράφους των προϊόντων μας, η φύση, η προέλευση και ο ρόλος των συστατικών μας, καθώς και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και οι τεχνολογίες αποκρυπτογραφούνται εξονυχιστικά.  

Δεν έχουμε προκαταλήψεις για τα συστατικά, το σημαντικό για εμάς δεν είναι ο αποκλεισμός τους αλλά η χρησιμότητα που έχει το καθένα από αυτά. Είναι η επιλογή μιας θετικής σύνθεσης που μπορεί να προσφέρει το καλύτερο για την υγεία του δέρματος. 

Επιπλέον, πέρα ​​από τους κανονισμούς, είμαστε προσεκτικοί στις γνωμοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ασφάλεια των Καταναλωτών, ιδίως όσον αφορά τη χρήση αμφιλεγόμενων συστατικών: ενδοκρινικοί διαταρακτές, ερεθιστικά ή περιβαλλοντικοί ρύποι. Οποιαδήποτε υποψία για ένα συστατικό - επικυρωμένο με επιστημονική συναίνεση - ξεκινά μια διαδικασία απόρριψης ή αντικατάστασης αυτού του συστατικού. 

company- formulas laboratory

Επιλέγουμε κυρίως λιποδιαλυτά αντηλιακά (χωρίς συγγένεια με το νερό) και βελτιστοποιούμε τον τρόπο ενσωμάτωσής τους στα προϊόντα μας για να επιτρέψουμε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο αντοχής στο νερό.

Αυτή η προσέγγιση εγγυάται ότι η προστασία από τον ήλιο διατηρείται καλά στο δέρμα και περιορίζει την επίδραση των ηλιακών φίλτρων στο θαλάσσιο οικοσύστημα ώστε να το σέβεται καλύτερα. Δοκιμές που διενεργήθηκαν από ανεξάρτητους οργανισμούς έχουν αποδείξει ότι τα προϊόντα μας δεν είναι τοξικά για τα κοράλλια και δεν προκαλούν λεύκανση των κοραλλιών. Αυτές οι δοκιμές έδειξαν επίσης ότι τα φίλτρα μας δεν έχουν καμία επίδραση στη δραστηριότητα φωτοσύνθεσης των θαλάσσιων φυκιών. 

Ως εκ τούτου, στοχεύουμε στον έλεγχο όλων των μακρο και μικρο-ρύπων που μπορεί να είναι ανεκτά από το δέρμα και οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς για τη βιοποικιλότητα. 

company- commitments marine ecosystem

Κάθε μέρα, δεσμευόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο για: ​​​​​​​

  • Την ανάπτυξη μεγάλων ποσοτήτων: σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο μας, ήμασταν πρωτοπόροι στην προσφορά προϊόντων μεγάλου όγκου προς τους καταναλωτές. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτήν την προσέγγιση προκειμένου να καταναλώνουμε λιγότερο υλικό συσκευασίας. 
  • Tον περιορισμός στην υπερβολική συσκευασία μας: αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας μεγάλος αριθμός των προϊόντων μας δεν διαθέτει κουτιά ή φυλλάδια. 
  • Τη δέσμευση μας σε έναν βιώσιμο κύκλο προμηθειών, ειδικά για τα κουτιά από χαρτόνι, τα οποία προέρχονται από αειφόρα διαχειριζόμενα δάση με την ετικέτα FSC. 
  • Την εξασφάλιση της ανιχνευσιμότητας ολόκληρης της αλυσίδας παραγωγής και της περιβαλλοντικής συμμετοχής των συνεργατών μας: συνεργαζόμαστε με παραγωγούς που εγγυώνται τέλεια διαφάνεια και ευνοούμε εκείνους που είναι πιστοποιημένοι. 
  • Τη μείωση και ανακύκλωση των βιομηχανικών και λειτουργικών αποβλήτων μας από τα διάφορα τμήματα της εταιρείας. 
strive for sustainability